Κομβική παρέμβαση

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα της ασφάλειας παραμένει σταθερά ψηλά στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Είναι και ένας από τους τομείς στους οποίους η κυβέρνηση επιδιώκει να βελτιώσει τις επιδόσεις της. Ετσι, ο πολιτικός προϊστάμενος της Κατεχάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι ένας εκ των λίγων κυβερνητικών στελεχών που παραμένουν στα γραφεία τους. Και προετοιμάζεται για τον Σεπτέμβριο, καθώς στόχος είναι να δρομολογηθεί ταυτόχρονα μια σειρά από παρεμβάσεις για τη νέα δομή της αστυνομίας, την εκπαίδευση των αστυνομικών, την καλύτερη διαχείριση του προσωπικού, την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Είναι από τις κομβικές παρεμβάσεις που το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να παρουσιάσει στις αρχές του φθινοπώρου.

Οξυνση

Τη μονοτονία της ισχνής πολιτικής επικαιρότητας σπάει το ΠΑΣΟΚ. Παρά την αυγουστιάτικη ανάπαυλα που λίγο ή πολύ όλοι οι υποψήφιοι επιδιώκουν, ο ανταγωνισμός οξύνεται και φαίνεται πως διαμορφώνεται ένα άτυπο μέτωπο κατά της κομματικής ηγεσίας, στην οποία οι υπόλοιποι υποψήφιοι καταλογίζουν τακτικισμούς με προφανή στόχο να επηρεαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Χάρης Δούκας, μετά την Αννα Διαμαντοπούλου, αποφάσισε να απευθυνθεί με επιστολή του στην Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) για το ζήτημα των εκλογικών κέντρων που θα στηθούν και των τάμπλετ που θα προμηθευτεί το κόμμα για την εκλογική διαδικασία.

Υπονόμευση

Οπως και η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Δούκας θεωρεί ότι θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των τάμπλετ που θα χρησιμοποιηθούν στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία και, αντίστοιχα, ο αριθμός των εκλογικών κέντρων, διότι, σε αντίθετη περίπτωση, υπονομεύεται ο στόχος της μεγάλης συμμετοχής. Συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων παραπέμπουν στην εκλογική διαδικασία του 2021 και αναφέρουν ότι εξαιτίας του συνωστισμού που παρατηρήθηκε σε αρκετά εκλογικά κέντρα επιστρατεύθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή εφεδρικά τάμπλετ, ενώ δόθηκε παράταση της ψηφοφορίας έως τις 9 μ.μ., για να προλάβουν να ψηφίσουν όλοι. Και πάλι, όμως, όπως προσθέτουν, αρκετοί αποθαρρύνθηκαν από τις ουρές και δεν έμειναν για να ψηφίσουν.

Στα νησιά

Φαίνεται, πάντως, ότι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να συνδυάσουν την προεκλογική εκστρατεία με κάτι από διακοπές και επιλέγουν νησιωτικούς προορισμούς. Ο Μιχάλης Κατρίνης θα περιοδεύσει σήμερα στη Χίο, ο Παύλος Γερουλάνος βρέθηκε χθες στη Ζάκυνθο, η Νάντια Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε την Τήνο. Εκτός εάν επιλέγουν τα νησιά διότι εκεί έχουν αποδράσει αυτή την εποχή πολλοί από τους ψηφοφόρους στους οποίους απευθύνονται.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT