Με σημαία την ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην καθημερινότητα του πολίτη εστιάζει η Κουμουνδούρου, με προφανή στόχο να βγουν από την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου τα εσωκομματικά προβλήματα

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καθημερινότητα του πολίτη, με έμφαση στο ζήτημα της ακρίβειας, βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο των δημόσιων παρεμβάσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο και της διαρκούς προσπάθειάς της να βγουν από την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου τα εσωκομματικά προβλήματα, τα οποία χθες εστίαζαν στην περίπτωση του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και στην αντιμετώπιση, από την Επιτροπή Δεοντολογίας, του αιτήματος δεκάδων μελών του κόμματος για διαγραφή του.

Στα αξιοσημείωτα του πολιτικού σχεδιασμού της Κουμουνδούρου, πάντως, είναι και η εν μέσω θερινής ραστώνης –για το πολιτικό σύστημα– δρομολόγηση σειράς κομματικών συνεδριάσεων προετοιμασίας ενόψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, με στόχο να παρουσιαστούν εκεί στο σύνολό τους οι πολιτικές θέσεις της νέας ηγεσίας. Ενδεικτικό είναι πως ομάδες εργασίας είχαν χθες το βράδυ με αυτό το αντικείμενο συνεδρίαση.

Τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια «δεν είναι αρκετά», υπογράμμισε χθες σε τηλεοπτική (Mega) συνέντευξή της η κ. Βούλα Κεχαγιά. «Η κυβέρνηση», συνέχισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν έχει πάρει μέτρα για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα μέτρα σε ό,τι αφορά την ακρίβεια και την εκτίναξη των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια είναι και καθυστερημένα και δεν αφορούν και το σύνολο των πολιτών».

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή της σχετικά με τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, η Κουμουνδούρου σημειώνει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνηθίζει να κοροϊδεύει τους πολίτες, και το έκανε για μία ακόμη φορά, με την “ελεημοσύνη” των 8 ευρώ (το πολύ…) στους λογαριασμούς. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αδιαφορεί εσκεμμένα για την ακρίβεια που ταλαιπωρεί τους πολίτες παντού: στα σούπερ μάρκετ, στις λαϊκές (ενδεικτικές οι αυξήσεις σε φρούτα και λαχανικά), στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ρεύμα. Δικαίωμά της να πιστεύει πως η “θερινή ραστώνη” θα επισκιάσει την αδράνειά της, αλλά ας μην ξεχνά πως η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια κάποια στιγμή θα ξεσπάσει. Και οι ελεημοσύνες δεν θα επαρκούν για να την αναχαιτίσουν».

Με σημαία την ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ-1
Με αφορμή τα αιτήματα δεκάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη, συνεδρίασε χθες σε βαρύ κλίμα η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. [INTIME NEWS]

Βαρύ κλίμα

Στο μεταξύ, συνεχιζόταν έως αργά χθες η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε βαρύ κλίμα για τον κ. Σπίρτζη όχι τόσο για όσα (αντικομματική συμπεριφορά κ.ά.) επικαλούνται τα 70 μέλη που ζητούν τη διαγραφή του, αλλά για το γεγονός ότι παρά τις σχετικές προσκλήσεις να προσέλθει στη συνεδρίαση, ο ίδιος –όπως λεγόταν χαρακτηριστικά από κομματικό στέλεχος– επικαλούμενος δήθεν τις θερινές διακοπές, προτιμά να «εμφανίζεται σε τηλεοπτικά στούντιο» και να μιλάει για το κόμμα και με τόνους απαξίωσης της επιτροπής, αντί να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κομματικού οργάνου.

Επί του παρόντος και για τη συγκεκριμένη στάση του, η Επιτροπή Δεοντολογίας προκρίνει κάποιας μορφής ήπια «ποινή», όπως αυτή της δημόσιας επίπληξης, και εκ νέου πρόσκληση του κ. Σπίρτζη σε επόμενη συνεδρίαση προς το τέλος του μηνός. Πάντως, καθώς ο κ. Σπίρτζης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η εν λόγω επιτροπή σύμφωνα με το καταστατικό δεν μπορεί να προχωρήσει σε διαγραφή/αναστολή της κομματικής του ιδιότητας, αλλά μόνο να εισηγηθεί κάτι τέτοιο προς το ανώτερο αυτό κομματικό όργανο, δηλαδή την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT