«Χρυσά» συγχαρητήρια

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίσσεψαν τα συγχαρητήρια της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας προς τον Μίλτο Τεντόγλου για το πρώτο χρυσό της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι. Για να μην είμαστε άδικοι, βεβαίως, είχαν προηγηθεί συγχαρητήρια για την κατάκτηση κάθε μεταλλίου Ελληνα αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το βράδυ της Τρίτης, τα μηνύματα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, των Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέφανου Κασσελάκη, Νίκου Ανδρουλάκη ακολούθησε συγχαρητήριο μήνυμα προς τον «χρυσό» άλτη του μήκους από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γ. Αμανατίδη. Και για όσους απορούν, ο Μίλτος Τεντόγλου κατάγεται από τα Γρεβενά, όπου στήθηκε ολονύκτιο γλέντι για την κατάκτηση του χρυσού.

Αιχμές

Η ραστώνη του Αυγούστου δεν κατευνάζει τα πάθη στο ΠΑΣΟΚ, όπου οι υποψήφιοι εξακολουθούν να ανταλλάσσουν δηλητηριώδεις αιχμές. Στο επίκεντρο ο αριθμός των εκλογικών κέντρων και συνακόλουθα ο αριθμός των τάμπλετ που θα χρησιμοποιηθούν στην εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση. Γράφαμε χθες για τη διαμαρτυρία των Χάρη Δούκα και Αννας Διαμαντοπούλου προς την Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ), οι οποίοι αφήνουν αιχμές για προσπάθεια να κρατηθεί ελεγχόμενα χαμηλός ο αριθμός των ψηφοφόρων.

Η προεδρική απάντηση

Ασφαλώς η αιχμή στρέφεται κατά της κομματικής ηγεσίας, οπότε η απάντηση από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη δεν άργησε να έρθει. Η ΕΔΕΚΑΠ δεν έχει ακόμη συνεδριάσει για να αποφασίσει για τη γεωγραφική κατανομή και τον αριθμό των εκλογικών κέντρων ούτε, αντίστοιχα, για τον αριθμό των τάμπλετ, λένε συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη και μιλούν για «επισπεύδοντες προς χάριν εντυπώσεων». Οσον αφορά τις αιχμές για συνειδητή προσπάθεια να κρατηθεί χαμηλά η συμμετοχή, σημειώνουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη περιοδεύσει σε έξι νομούς προκειμένου να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους και «προφανώς θεωρεί ότι πρέπει να διασφαλιστεί το να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος που θα πάει να ψηφίσει».

Αδυναμία στην τοξοβολία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες προσφέρονται για να αποκαλυφθούν οι αθλητικές προτιμήσεις όλων. Η Θεοδώρα Τζάκρη αποκάλυψε την αδυναμία της στην τοξοβολία. Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται να ασκείται στην τοξοβολία. «Στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Πάντα με το βλέμμα στον στόχο», ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε τις φωτογραφίες. Αραγε, η επιλογή του αθλήματος να σχετίζεται με την κατάσταση που επικρατεί στο εσωκομματικό τοπίο του ΣΥΡΙΖΑ;

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT