Στην ιδιαίτερη πατρίδα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την ολιγοήμερη ανάπαυλα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η επίσκεψη και παραμονή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά. Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε (zarpanews.gr), ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να πίνει τσικουδιά σε ένα νέο κατάστημα εστίασης στο Κουμ Καπί και να εύχεται «καλές δουλειές» στους ιδιοκτήτες.

Αδηφάγα media

Σε διακοπές βρίσκεται και ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά στην Κουμουνδούρου ανησυχούν ότι οι κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνται. Βεβαίως, όπως διευκρινίζει στέλεχος του κόμματος, «ίσως αυτό να είναι και δημοσιογραφικό». Δεν είναι απίθανο, δεδομένης της υπερέκθεσης του κ. Κασσελάκη στα media, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέσα ενημέρωσης αποδεικνύονται αδηφάγα, όσο κι αν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμαρτύρονται πως «έχουν ξεφύγει κάπως τα πράγματα, στο κάτω κάτω είναι ο τέταρτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας».

Οι αποδόσεις

Στο ΠΑΣΟΚ, παρά τον υψηλό βαθμό αστοχίας που έχουν οι όποιες προβλέψεις για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών αυτή την περίοδο, οι υποψήφιοι παρακολουθούν και αναλύουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Οπως οι αποδόσεις που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες, σύμφωνα με τις οποίες ως φαβορί εμφανίζονται οι Χάρης Δούκας και Νίκος Ανδρουλάκης, που έχουν τις χαμηλότερες. Ακολουθούν οι Αννα Διαμαντοπούλου και Παύλος Γερουλάνος, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μικρή. Μετά είναι ο Μιχάλης Κατρίνης, ενώ τις υψηλότερες αποδόσεις δίνει η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Οι πρωτοπόροι

Στη συζήτηση που εξελίσσεται αναφορικά με τον τρόπο που προχωράει η προετοιμασία για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος παρενέβη χθες ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, ο οποίος υπογράμμισε (Οpen) ότι το κόμμα έχει και την εμπειρία και την τεχνογνωσία να κάνει μια εκλογική διαδικασία χωρίς ψεγάδια και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «όλα θα γίνουν με απόλυτη ακεραιότητα και διαφάνεια». Υπενθύμισε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο κόμμα που έφερε τη διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας από τη βάση και έχει δοκιμαστεί στην ομαλή διεξαγωγή της.

Ιδιαιτερότητες

Οσον αφορά την κινητικότητα των υποψηφίων, ο Μιχάλης Κατρίνης αξιοποίησε την επίσκεψή του στη Χίο για να μιλήσει για την ανάγκη μιας «αληθινής νησιωτικής πολιτικής», καθώς, όπως ανέφερε συζητώντας με τους πολίτες του νησιού, τα νησιά αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεται η υπόλοιπη Ελλάδα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες που προκύπτουν από αυτές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT