Σύγκρουση για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

Βαριές κουβέντες μέσω πληκτρολογίου αντάλλαξαν Κασσελάκης και Γεωργιάδης

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο σε μια μακρά συγκρουσιακή σχέση αποτελεί η διαδικτυακή αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, τις τελευταίες ημέρες. Η περιοδεία του υπουργού Υγείας σε νησιωτικές μονάδες υγείας και οι συναντήσεις του με εργαζομένους πυροδότησαν σειρά σχολίων του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έσπευσε να επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας. Ο υπουργός Υγείας απάντησε χθες το πρωί, συγκρίνοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη. «Οπως ο Παύλος συχνά ανεβάζει αναρτήσεις εναντίον μου στο Facebook μεταμεσονύκτια και τις βλέπω το πρωί, έτσι και ο Στέφανος κάνει πλέον κάθε βράδυ το ίδιο, αλλά στο τουίτερ», σχολίασε, για να αναφερθεί στη συνέχεια στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Ρόδου και στη συζήτηση που είχε με συγκεντρωθέντες εργαζομένους για τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Η περιοδεία του υπουργού Υγείας σε νησιωτικές μονάδες υγείας αποτέλεσε την αφορμή για σειρά επικριτικών σχολίων από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Από τη Μύκονο, όπως λένε και οι απλήρωτοι απεργοί εργαζόμενοι της @AvgiOnline, όλα μπορεί να φαίνονται απλά, αλλά τα προβλήματα είναι πιο σύνθετα δυστυχώς και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» ανέφερε στην αιχμηρή συνέχεια της ανάρτησής του. Εκλεισε, δε, απευθύνοντας μια πρόσκληση – πρόκληση στον κ. Κασσελάκη: «Οσο είμαι υπουργός τα προβλήματα δεν θα κρύβονται κάτω από το χαλί, αλλά ούτε και θα υποσχόμαστε παραμύθια στον κόσμο για να τους κοροϊδεύουμε. Οσα όμως μπορούν να γίνονται θα γίνονται. Και φυσικά ο κ. Κασσελάκης είναι προσκεκλημένος μου να πάμε σε όποιο νοσοκομείο θέλει να μιλήσουμε με ανοικτές τις κάμερες με τους εργαζομένους για την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ και την περίοδο Ν.Δ. στο ΕΣΥ!».

Είχε προηγηθεί η μεσονύκτια ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Ιούνιος 2023. Μάιος 2024. Πήγα δύο συνεχόμενες χρονιές περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου και είδα από κοντά τα τεράστια προβλήματα του ΕΣΥ, την εγκατάλειψη, την έλλειψη υποδομών, την υποστελέχωση, την υπερπροσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών που παλεύουν μόνοι, χωρίς κράτος. Ο Αδωνις Γεωργιάδης νόμιζε ότι θα πάει στα Δωδεκάνησα για πρωινό σόου (“Χρήστο, γράφε”) στα νοσοκομεία και μετά ηλιοθεραπεία. Δεν ήξερε την οργή που υπάρχει. Το ναυτικό Βατερλώ που ζει καθημερινά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του. Είναι όλο δικό του».

Η αντιπαράθεση ξεδιπλώνεται το τελευταίο τριήμερο, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή του «Ποιος υπουργός Υγείας θα μπορούσε να κάνει ποτέ αυτήν τη δήλωση: “Δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι μόνο το κρατικό σύστημα, είναι και το ιδιωτικό”; Ποιος άλλος θα είχε τόση ανοσία στην αξιοπρέπεια, εκτός από τον Αδωνι Γεωργιάδη;». Και με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά: «Είναι δίκαιο να γυρνάω τα νοσοκομεία, για να δω τα προβλήματα και να βρω λύσεις στις χρόνιες ελλείψεις –και θα βρω– και να διαβάζω αυτή την ανάρτηση από έναν άνθρωπο που ένα μήνα τώρα κάνει διακοπές στη Μύκονο, έχοντας αφήσει τους εργαζομένους του απλήρωτους και χωρίς το δώρο τους;».

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται σκληρή σύγκρουση ανάμεσα στους κ. Γεωργιάδη και Κασσελάκη και μάλλον με ασφάλεια μπορεί να προεξοφληθεί ότι δεν θα είναι η τελευταία. Αλλωστε, και οι δύο έχουν δείξει ότι δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω και συχνά επιδίδονται σε διαδικτυακές «μάχες».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT