«Είναι ο Κασσελάκης η αιτία των δεινών της χώρας;»

«Είναι ο Κασσελάκης η αιτία των δεινών της χώρας;»

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαφωνίες με τον Τσίπρα, για τον Πολάκη αλλά και για την πισίνα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατήρηση ανοιχτού του μετώπου που έχει με τον προκάτοχό του και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αιχμές για την επάρκεια του σημερινού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα ανοίγματα στον Παύλο Πολάκη, καθώς και απόρριψη της κριτικής που του ασκείται για την παράνομη πισίνα στο σπίτι του στις Σπέτσες με κύριο επιχείρημα ότι είναι σχετικά ρηχή, φρόντισε να συμπεριλάβει στη ραδιοφωνική (ΕΡΑ) συνέντευξή του ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης.

«Οποιες διαφωνίες έχω με τον προκάτοχό μου είναι όσον αφορά τη διαχείριση του κόμματος τον τελευταίο καιρό», είπε χαρακτηριστικά, χωρίς μάλιστα να προκληθεί επί τούτου από κάποια ερώτηση, αφήνοντας ανοιχτό προς ερμηνεία το αν τα περί «διαχείρισης του κόμματος» έχει οικονομικές διαστάσεις και ειδικότερα τη γνωστή υπόθεση των υπαινιγμών που ο ίδιος έχει αφήσει περί «μαύρων ταμείων» στην Κουμουνδούρου, ή αν αφορά τα σενάρια που φέρουν τον κ. Τσίπρα «πίσω» από το τσουνάμι εσωκομματικής αμφισβήτησής του εκ μέρους σειράς στελεχών που φέρονται προσκείμενα στον πρώην πρωθυπουργό.

Θετικά λόγια

Το μόνο που «διευκρίνισε» είναι ότι οι εν λόγω διαφωνίες με τον κ. Τσίπρα δεν αφορούν «τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Και είναι στο πλαίσιο αυτό που μνημόνευσε με εξαιρετικά θετικά λόγια τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας τον οποίο πρόσφατα διέγραψε για λόγους μη αποδεκτής συμπεριφοράς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ειδικότερα, υπενθύμισε «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Π. Πολάκη τότε» έδωσε σε ανασφάλιστους «περίθαλψη και πρόσβαση στην υγεία. Αυτό ήταν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο για το οποίο είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι», πρόσθεσε.

Ως προς τη σημερινή κατάσταση στο κόμμα, αφού επιχείρησε να ρίξει τους τόνους έναντι των βουλευτών –προς τους οποίους το αίτημά του να του υποβάλουν προς αξιολόγηση απολογισμό δράσης τους ώς τα τέλη Αυγούστου προκάλεσε δυσφορία– ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ευθέως: «Πρέπει να εμπνεύσουμε τον κόσμο. Αυτό το οποίο λείπει από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιοπιστία για κυβερνησιμότητα».

Ως προς το θέμα της πισίνας, τέλος, είπε: «Τη μέτρησα χθες: 1 μέτρο και 20 εκατοστά είναι σε ένα χώρο όπου υπήρχε μεγάλη δεξαμενή με άδεια από το 1978. Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι ο 36χρονος Στέφανος Κασσελάκης είναι η αιτία των δεινών της χώρας;».

Πηγές της Ν.Δ., σχολιάζοντας όσα ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, σημείωσαν: «Αυτό που μάθαμε από τη συνέντευξή του είναι ότι μπορεί κάποιος να απολαμβάνει μία παράνομη πισίνα, αρκεί να είναι 36 ετών και το βάθος της να μην ξεπερνάει τα 120 εκατοστά. Ξέχασε να μας πει από ποια ηλικία και από ποιο βάθος πισίνας ξεκινά η νομιμότητα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT