Κασσελάκης για τη φωτιά: Δεν είναι τώρα η στιγμή να μιλήσουμε για τις ελλείψεις

Κασσελάκης για τη φωτιά: Δεν είναι τώρα η στιγμή να μιλήσουμε για τις ελλείψεις

Ευχήθηκε «καλή δύναμη σε όλους όσοι είναι στην πρώτη γραμμή» και ενθάρρυνε όλους τους πολίτες μας να συμμετέχουν στις εθελοντικές δράσεις για να προσφέρουν ανακούφιση στους συμπολίτες μας.

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σύντομη δήλωση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά την επίσκεψή του στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει στην Αττική.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «προφανώς, δεν είναι τώρα η στιγμή να μιλήσουμε για τις όποιες ελλείψεις έχουν φέρει αυτή τη φωτιά κυριολεκτικά στην Αθήνα».

Ευχήθηκε «καλή δύναμη σε όλους όσοι είναι στην πρώτη γραμμή και να ενθαρρύνουμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις εθελοντικές δράσεις για να προσφέρουν ανακούφιση στους συμπολίτες μας.

«Καλή δύναμη εδώ πέρα στην υπηρεσία, καλή δύναμη σε όλη την Πολιτική Προστασία», πρόσθεσε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τον Στέφανο Κασσελάκη στο ΕΣΚΕΔΙΚ συνόδευαν ο τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Συμεών Κεδίκογλου, και ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Καραμέρος.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Χαλάνδρι

Μετά την επίσκεψη στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε και στο Χαλάνδρι, στο σημείο όπου έφτασαν οι φλόγες.

Εκεί είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον δήμαρχο της πόλης Σίμο Ρούσσο, ο οποίος τον ενημέρωσε «για τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι δημότες και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να ανακοπεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν έξω από τα σπίτια τους προσπαθούσαν να ενισχύσουν με κάθε τρόπο το έργο της κατάσβεσης με κάθε πιθανό μέσο», ενώ εξέφρασαν στον Στέφανο Κασσελάκη «την οργή και την αγανάκτηση τους, καθώς αισθάνθηκαν παντελώς εγκαταλελειμμένοι από τον κρατικό μηχανισμό. Μίλησαν στον κ. Κασσελάκη για τα όσα έζησαν τις τελευταίες ώρες αλλά και την ανασφάλεια που αισθάνονται καθώς ο κίνδυνος είναι ακόμα υπαρκτός».

«Τι να κάνουμε; Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι έχει μείνει τουλάχιστον», είπε ένας νεαρός στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε αρκετά σημεία της περιοχής και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθεί με όλες τις δυνάμεις και σε όλα τα επίπεδα δίπλα στους πληγέντες και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και τους κατοίκους για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους.

«Μπροστά στις πολλές εικόνες πλήρους καταστροφής, βιώνοντας την αποπνικτική ατμόσφαιρα και ακούγοντας τις δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Κασσελάκης απευθυνόμενος σε πολίτες είπε: «Απίστευτο να συμβαίνει αυτό στην Αθήνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT