Σήμα στους υπουργούς

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη, καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε την Κυριακή από την περιοχή του Βαρνάβα και εξαπλώθηκε ταχύτατα προς κάθε κατεύθυνση, ανέτρεψε τα όποια σχέδια υπήρχαν στα κυβερνητικά στελέχη για διακοπές. Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει στην Αθήνα για να ενημερωθεί και να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, ήταν ένα σήμα προς όλους τους υπουργούς ότι θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι για άμεση επιστροφή.

Κινητοποίηση

Κάτι που αρκετοί έπραξαν. Αλλωστε, όπως εξελίχθηκε η πυρκαγιά, η επόμενη ημέρα απαιτεί κινητοποίηση στο σύνολο του κυβερνητικού μηχανισμού για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες καταγραφής των καταστροφών και να ληφθεί μέριμνα για τη χορήγηση άμεσης αρωγής στους πληγέντες, αποκατάσταση υποδομών, συνδρομή όπου κριθεί αναγκαίο.

Εδρα… εξωτερικού

Η μεγάλη καταστροφή έφερε σε δεύτερη μοίρα τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν πρώτη είδηση αυτές τις ημέρες. Η παραίτηση του Οθωνα Ηλιόπουλου ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ατέλειωτη αλυσίδα εσωκομματικών συγκρούσεων, καθώς η πίεση να παραιτηθούν όλοι οι ενδιάμεσοι επιλαχόντες, ώστε την έδρα να καταλάβει ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι πολύ μεγάλη.

«Υποπτη» σιωπή

Και ενώ το ένα μετά το άλλο τα «προεδρικά» στελέχη σπεύδουν να τοποθετηθούν υπέρ της κατάληψης της έδρας από τον κ. Κασσελάκη, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που συνήθως επιδεικνύει ταχύτατα αντανακλαστικά και σπεύδει να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις, δεν έχει πει κάτι για το θέμα. Ορισμένοι εκτιμούν πως πιθανόν δεν το κάνει γιατί στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να παραιτηθεί κάποιος βουλευτής για χάρη του και ότι ο ίδιος προτιμά να δίνει τις μάχες κοντά στην κοινωνία. Βεβαίως, δεν θα είναι το πρώτο θέμα για το οποίο αλλάζει γνώμη.

Αποστάσεις

Από όσους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν πέρασε απαρατήρητη η αναφορά του κ. Κασσελάκη, σε άρθρο του στην εφημερίδα Documento, ότι είχε λάβει την απόφαση να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν μιλήσει στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα. Είναι ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση αποστασιοποίησης από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η τωρινή αναφορά, ωστόσο, είναι αντίθετη με τη συνειδητά καλλιεργημένη πεποίθηση την εποχή της υποψηφιότητας ότι είναι ο εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία απέναντι σε έναν κύκλο στελεχών που υποτίθεται ότι τον είχαν προδώσει και είχαν απαιτήσει την παραίτησή του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT