Ο επίδεσμος του υπουργού

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εικόνα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το χέρι δεμένο με ειδικό επίδεσμο αποκατάστασης προκάλεσε απορίες. Ο τραυματισμός του δεν έχει σχέση με τις πυρκαγιές. Οπως υπενθύμισε συνομιλητής της στήλης, ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε με επίδεσμο και ειδική ζώνη ακινητοποίησης του χεριού τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στα εγκαίνια του πυροσβεστικού κλιμακίου του Δήμου Κηφισιάς. Από τότε είχε αναφέρει σε συνομιλητές του ότι θα απαιτούνταν τουλάχιστον 15 ημέρες για να αποκατασταθεί το τραύμα στο χέρι του.

Ωρα άφιξης

Η πολιτική είναι και επικοινωνία, αναμφίβολα. Κάπως έτσι σκέφτηκαν μάλλον στην Κουμουνδούρου το απόγευμα της Δευτέρας, όταν αποφασίστηκε η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Κεδίκογλου, επικοινώνησε με το επιτελείο του κ. Κικίλια και ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος του κόμματος επιθυμεί να μεταβεί στο κέντρο επιχειρήσεων και να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Του εξηγήθηκε ότι αυτό θα ήταν προτιμότερο να γίνει μετά τις 9.30 μ.μ., καθώς πιο νωρίς, και όσο ακόμη επιτρεπόταν η πτήση των εναέριων μέσων, η προσοχή όλων ήταν στραμμένη στο επιχειρησιακό κομμάτι, με συνεχείς συσκέψεις.

Τη στιγμή των δελτίων

Και ενώ αρχικά αυτό το χρονοδιάγραμμα έγινε δεκτό από το επιτελείο του κ. Κασσελάκη, λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι θα επισκεφθεί το κέντρο επιχειρήσεων στις 8 μ.μ. Οπως παρατηρούν κυβερνητικά στελέχη, εντελώς συμπτωματικά την ώρα που είναι σε εξέλιξη τα δελτία ειδήσεων. Του καταλογίζουν ότι ακόμη και την πιο δύσκολη ημέρα της φετινής αντιπυρικής περιόδου επέλεξε να κινηθεί με όρους προσωπικής προβολής.

Τυχαία συνάντηση

Η γνωστή από ελληνική ταινία ρήση για την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν οι πολιτικοί στις περιφέρειές τους ίσχυσε και στην περίπτωση της πυρκαγιάς στην Αττική. Οι βουλευτές που εκλέγονται στον Βόρειο Τομέα Αθηνών κινητοποιήθηκαν για να βρεθούν κοντά στους πυρόπληκτους. Ακόμη και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, η οποία πρόσφατα εγκατέλειψε την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος και βρισκόταν σε διακοπές, επέστρεψε άρον άρον και χθες επισκέφθηκε τις περιοχές που κάηκαν. Μάλιστα, στο δημαρχείο Πεντέλης συναντήθηκε και με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, που βρέθηκε εκεί μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Ταχιάο, για να ενημερωθούν για τις καταστροφές σε δημόσιες υποδομές ώστε να γίνει άμεσα προτεραιοποίηση των αναγκών και να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT