ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάμε συγκεκριμένα στοιχεία για τα εναέρια μέσα

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάμε συγκεκριμένα στοιχεία για τα εναέρια μέσα

«Επί δύο ημέρες ζητάμε συγκεκριμένα στοιχεία για τη χρήση των εναέριων μέσων στην πυρκαγιά της Αττικής και η κυβέρνηση "σφυρίζει κλέφτικα"», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επί δύο ημέρες ζητάμε συγκεκριμένα στοιχεία για τη χρήση των εναέριων μέσων στην πυρκαγιά της Αττικής και η κυβέρνηση “σφυρίζει κλέφτικα”», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε όσα ανέφεραν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η συζήτηση για τις πυρκαγιές στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, «επί τη βάσει στοιχείων και πραγματικών δεδομένων και όχι με πολιτικά τσιτάτα», η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει: «Για στοιχεία μιλούν, στοιχεία ζητάμε. Να τα δώσουν εγκαίρως, για να έχουμε όλοι τα ακριβή δεδομένα».

Επαναλαμβάνει δε τα αιτήματα που έχει θέσει: «Ζητούμε από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη 13/8».

«Ζητούμε αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος “Engage” σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα. Ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου», προστίθεται.

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται την αλήθεια και δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο για τα συγκεκριμένα στοιχεία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT