ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθειες από τον Στέφανο Κασσελάκη για αλλαγή της ατζέντας

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθειες από τον Στέφανο Κασσελάκη για αλλαγή της ατζέντας

Θέλει τα φώτα της δημοσιότητας να μεταφερθούν από τις εσωκομματικές εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική πολιτική

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράσταση για ένα ρόλο δίνει αυτή την περίοδο ο Στέφανος Κασσελάκης. Σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιδίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί καθημερινά να αυξήσει τις δημόσιες εμφανίσεις του ανεβάζοντας ταυτόχρονα τους αντιπολιτευτικούς τόνους. Στόχος του κ. Κασσελάκη είναι όχι μόνο να εμφανίσει εαυτόν ως βασικό αντίπαλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενισχύοντας έτσι το μέτωπο που έχει ανοίξει με τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και, πραγματοποιώντας παρεμβάσεις για τα ζητήματα της επικαιρότητας, να προσπαθήσει να στρέψει την περί την Κουμουνδούρου συζήτηση μακριά από τις ταραχώδεις εσωκομματικές υποθέσεις της. Ως προς τα εσωκομματικά, πάντως, υπάρχει και ο παράπλευρος στόχος τού εκ νέου υπό έντονη αμφισβήτηση νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: με τις διαρκείς παρεμβάσεις και εμφανίσεις του, υπογραμμίζει την «απουσία» όλων των υπολοίπων –κυρίως δε των εσωκομματικών αντιπάλων του– από τα δημόσια δρώμενα κατά την τρέχουσα περίοδο (πυρκαγιές, ακρίβεια κ.ά.).

Στοχευμένες επισκέψεις

Πέραν των πυκνών αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί «στοχευμένες» επισκέψεις και συναντήσεις σχεδόν καθημερινά. Ενδεικτικό είναι ότι χθες, ημέρα της αργίας του Δεκαπενταύγουστου, επισκέφθηκε τους εποχικούς πυροσβέστες της Νέας Μάκρης, καθώς και τις δομές κοινωνικής ένταξης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, που προσφέρουν υπηρεσίες σε άστεγους και άπορους πολίτες.

«Αυτό που γίνεται, κατά τη γνώμη μου, στις πλάτες σας είναι εκμετάλλευση. Οταν σε χρειάζονται, σου δίνουν 950 ευρώ για έξι μήνες και βασίζονται στην καλή σου βούληση και στην ηθική σου ανταμοιβή για να συνεχίζεις», σημείωσε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στους εποχικούς πυροσβέστες.

Δύο ημέρες νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης είχε επισκεφθεί τη δομή φιλοξενίας κατοικίδιων ζώων από τις πληγείσες περιοχές, η οποία βρίσκεται στο Γαλάτσι, όπου και –όπως ανακοινώθηκε– εξέφρασε τη θέληση να φιλοξενήσει ένα σκυλάκι με την προοπτική να το υιοθετήσει. Την ίδια ημέρα, όπως ανακοινώθηκε, επισκέφθηκε και το εθελοντικό συντονιστικό κέντρο της ανθρωπιστικής εθελοντικής οργάνωσης Humanity Greece στο Μεταξουργείο. Αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, όπως ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου, «δεν περιορίστηκε να μιλήσει με τους ανθρώπους της οργάνωσης και τους εθελοντές που συνάντησε, αλλά και παρείχε και ο ίδιος εθελοντική εργασία στην κουζίνα του κέντρου. Φόρεσε την ποδιά των εθελοντών και βοήθησε στην προετοιμασία γευμάτων».

Ο ίδιος σχολίασε σχετικά: «Είμαι για δεύτερη μέρα στο πεδίο, ετοιμάζοντας γεύματα για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας. Απέναντι στις δράσεις μας, υπάρχει το άκομψο, στημένο επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη».

Κινητήριος δύναμη της εν λόγω υπερκινητικότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι, εκτός των άλλων, και η μη κοινοβουλευτική του ιδιότητα, γεγονός το οποίο του στερεί τη δυνατότητα άλλων αρχηγών –όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης– να αναλάβει θεσμικές πρωτοβουλίες, όπως η υποβολή αιτήματος για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που καταφεύγει και σε συνεχείς αναρτήσεις στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ή και στο Facebook, προκειμένου να επικοινωνήσει τις σκέψεις και τις απόψεις του. Αλλη παράπλευρη αιτία είναι και πως όλο το τελευταίο διάστημα η λειτουργία των κομματικών μέσων ενημέρωσης, έντυπων, ηλεκτρονικών και διαδικτυακών, είναι προβληματική εξαιτίας των διαδοχικών απεργιακών κινητοποιήσεων που προκαλεί η αντίδραση των εργαζομένων σε αυτά έναντι των επιλογών της ηγεσίας για αναστολή έκδοσης της «Αυγής» και περιορισμούς στο προσωπικό και στις αποδοχές.

Τέλος, ο Στ. Κασσελάκης φροντίζει καθημερινά να συντηρεί τη σύγκρουση με την κυβέρνηση, με επίκεντρο την επάρκεια ή μη των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών μέσων που έχει στη διάθεσή του ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT