Κυβερνητική αντεπίθεση

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση δεν κινείται με κριτήριο την επικοινωνία, έχει την ευθύνη να είναι ουσιαστική απέναντι στα προβλήματα και στις προσδοκίες των πολιτών». Αυτό είναι το σχόλιο κυβερνητικής πηγής απέναντι στις διαρκείς επιθέσεις από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση κρύβεται μετά τη φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική.

Επισκέψεις υπουργών

Η ίδια πηγή παραπέμπει στις επιτόπιες επισκέψεις υπουργών ήδη από την περασμένη Τρίτη, για να ολοκληρωθεί τάχιστα η καταγραφή των ζημιών. Και, βεβαίως, στη σύσκεψη που θα γίνει την προσεχή Τρίτη στην Πεντέλη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για συνολική αποτίμηση αλλά και ανάλυση των δράσεων που άμεσα δρομολογούνται για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Χυδαία ψέματα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε χθες στο θέμα του σκύλου που επρόκειτο να φιλοξενήσει αλλά τελικά δεν το έκανε, για να μιλήσει για «χυδαία ψέματα» αναφορικά με όσα του καταλόγισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός. Παρέπεμψε σε ανακοίνωση του Dog’s Voice, σύμφωνα με την οποία «Το συγκεκριμένο ζώο είχε τελικά κηδεμόνα, ο οποίος δεν είχε περαστεί ως ιδιοκτήτης στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Ενημερώσαμε τον κ. Κασσελάκη και ζήτησε να φιλοξενήσει κάποιο άλλο που έχει ανάγκη, διαδικασία που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Ξανά εσωστρέφεια

Η πυρκαγιά που έπληξε τη Βορειοανατολική Αττική ήταν μια ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεφύγει από την εσωστρέφεια στην οποία βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό. Πάντως, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η συζήτηση για τα εσωτερικά να αρχίσει εκ νέου, καθώς την επόμενη Παρασκευή πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου εκκρεμεί το ζήτημα διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη που έχουν ζητήσει 70 στελέχη του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή δεν έχει σχετική αρμοδιότητα, θα αποφασίσει όμως αν θα εισηγηθεί διαγραφή προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Καλεσμένοι

Το «όλον ΠΑΣΟΚ» της Κρήτης συγκεντρώθηκε χθες στα Χανιά για τον γάμο του δημάρχου της πόλης Παναγιώτη Σημανδηράκη, ένα κοινωνικό γεγονός που λόγω της συγκυρίας στο κόμμα εξελίχθηκε και σε εκδήλωση με πολιτικό ενδιαφέρον. Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος και Αννα Διαμαντοπούλου αναμενόταν να δώσουν το «παρών» στον γάμο. Δεδομένης της προεκλογικής κούρσας για την ανάδειξη ηγεσίας στο κόμμα και του σκληρού ανταγωνισμού στην Κρήτη, όπου το ΠΑΣΟΚ διατηρεί ισχυρές δυνάμεις, το ενδιαφέρον για όσα γίνουν στο περιθώριο του γάμου είναι μεγάλο.

«Αρχηγική» κίνηση

«Αννα, Γιάννη, Μιχάλη, Νάντια, Νίκο, Παύλο»: Ο Χάρης Δούκας επέλεξε να απευθυνθεί στους συνυποψηφίους του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με αλφαβητική σειρά, προκειμένου να ξεπεράσει τον σκόπελο οποιωνδήποτε σκέψεων και συνειρμών προκαλούσε κάποια άλλη ιεράρχηση. Η χθεσινή πρόσκληση που απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων προς τους υπολοίπους είχε ως αντικείμενο την ανάληψη από κοινού πρωτοβουλίας για την «εκπόνηση σχεδίου διάσωσης της Αττικής». Μια κίνηση καθαρά «αρχηγική», καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων εμφανίζεται να βγαίνει μπροστά προτείνοντας δράση για το κόμμα. Κάπως έτσι, προφανώς, «διάβασαν» την πρωτοβουλία οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Και για όσους αναρωτιούνται, την αγνόησαν επιδεικτικά, αφού μέχρι αργά χθες ουδείς είχε ανταποκριθεί.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT