Διαπραγμάτευση ενόψει της κάλπης στο ΠΑΣΟΚ

Διαπραγμάτευση ενόψει της κάλπης στο ΠΑΣΟΚ

Τα οργανωτικά ζητήματα για τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των συνεννοήσεων μεταξύ των επιτελείων των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ εντείνονται οι προεκλογικοί ρυθμοί μετά την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα οργανωτικά ζητήματα για τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των συνεννοήσεων μεταξύ των επιτελείων των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ εντείνονται οι προεκλογικοί ρυθμοί μετά την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου. Φαίνεται ότι οι διαμαρτυρίες για τον αριθμό των τάμπλετ που επρόκειτο να παραγγελθούν έπιασαν τόπο και, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, αποφασίστηκε να αυξηθεί ο αριθμός τους, ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες για επιλογές που στοχεύουν σε μειωμένη συμμετοχή.

Ο νέος γύρος εσωκομματικών διαπραγματεύσεων –και ίσως ο πιο σκληρός– έρχεται τις επόμενες ημέρες και αφορά την επιλογή των σημείων όπου θα στηθούν οι κάλπες. Η χωροθέτηση των εκλογικών κέντρων είναι εξαιρετικά σημαντική και για άλλη μια φορά αναμένονται σύγκρουση και διαμαρτυρίες. Κάθε υποψήφιος διεκδικεί μεγαλύτερο αριθμό εκλογικών κέντρων στις περιοχές όπου πιστεύει ότι η υποψηφιότητά του έχει μεγαλύτερη δυναμική. Ολοι επικαλούνται τη διευκόλυνση της διαδικασίας και την προσέλευση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ψηφοφόρων. Η συμφωνία θα προκύψει έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις.

Σε πλήρεις ρυθμούς επανέρχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος το προσεχές διάστημα θα κινηθεί σε δύο μέτωπα. Τόσο με περιοδείες και δραστηριότητα για την υποψηφιότητά του όσο και με πρωτοβουλίες για να πιεστεί η κυβέρνηση με άξονα τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αττική.

Οι υποψήφιοι καλούνται τις επόμενες ημέρες να συμφωνήσουν για τα σημεία στα οποία θα γίνουν τα εκλογικά κέντρα.

Σε επίπεδο κινητικότητας, ο Χάρης Δούκας θα πάει ένα βήμα πιο πέρα την πρωτοβουλία που ανέλαβε και στην οποία κάλεσε όλους τους συνυποψηφίους να συμμετέχουν για την εκπόνηση ενός σχεδίου διάσωσης της Αττικής, ένα σχέδιο θωράκισης του λεκανοπεδίου απέναντι στις απειλές που απορρέουν από την κλιματική κρίση. Στην πρωτοβουλία αντέδρασαν κατ’ αρχάς θετικά, διατυπώνοντας όμως επιφυλάξεις και αντιπροτείνοντας κάποιες δικές τους σκέψεις, οι Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου. Ως επόμενο βήμα ο κ. Δούκας θα ζητήσει από τον γραμματέα Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, καθηγητή Παναγιώτη Δημόπουλο, να οργανώσει μια ομάδα επιστημόνων, που θα αρχίσει να δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο σχέδιο. Θα καλέσει, δε, τους συνυποψηφίους του να συμμετέχουν με συνεργάτες τους ή επιστήμονες της επιλογής τους στη συγκρότηση της εν λόγω ομάδας.

Ο Παύλος Γερουλάνος δημοσιοποίησε το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του, που είναι το «Νίκη Αξιών». Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο για την προβολή της υποψηφιότητάς του, με πολλές αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και εικόνες από προεκλογικές συγκεντρώσεις του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μια σαφή παραπομπή στις ιδεολογικές και ιστορικές ρίζες του κόμματος.

Βίντεο ετοιμάζει και το επιτελείο του Χάρη Δούκα – επετειακό θα είναι αυτό, καθώς θα παρουσιαστεί ενόψει της 3ης Σεπτεμβρίου και της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Οπως αναφέρουν συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων, σε αυτό θα εμφανίζονται όλες οι ηγεσίες του κόμματος και στο επίκεντρο βρίσκεται η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην εξέλιξη της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισκέφθηκε χθες τη Ζάκυνθο και σήμερα θα βρεθεί στα Καλάβρυτα, ενώ τις περιοδείες συνεχίζει και η Νάντια Γιαννακοπούλου. Η Αννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Κρήτη, όπου είχε σειρά επαφών με στελέχη του κόμματος για την προώθηση της υποψηφιότητάς της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT