ΣΥΡΙΖΑ: Aναβολή των αποφάσεων για τον Σπίρτζη

ΣΥΡΙΖΑ: Aναβολή των αποφάσεων για τον Σπίρτζη

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμική. Η ηγεσία μετράει τις αντιδράσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ενώ αντίστοιχα κινούνται και οι «87». Είναι πολύ πιθανό αύριο τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, που αντιδρούν στις επιλογές της πλειοψηφίας, να πραγματοποιήσουν σύσκεψη προκειμένου να αποτιμήσουν τα δεδομένα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμική. Η ηγεσία μετράει τις αντιδράσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ενώ αντίστοιχα κινούνται και οι «87». Είναι πολύ πιθανό αύριο τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, που αντιδρούν στις επιλογές της πλειοψηφίας, να πραγματοποιήσουν σύσκεψη προκειμένου να αποτιμήσουν τα δεδομένα. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το όργανο των 21 μελών με θέμα τα κομματικά Μέσα και τη βιωσιμότητά τους.

Πρώτο κρίσιμο crash test για την Κουμουνδούρου δεν θα είναι τελικά η σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας αυτή την Παρασκευή. Το όργανο θα αναμένει την απολογία του Χρήστου Σπίρτζη μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, οπότε προγραμματίζεται να γίνει μια πρώτη συνεδρίαση, χωρίς, ωστόσο, να ληφθεί κάποια απόφαση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην υπουργός Μεταφορών δεν προτίθεται να δώσει το «παρών», ούτε να στείλει κάποια επιστολή. Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να «κλωτσήσει το τενεκεδάκι» της σύγκρουσης λίγο πιο κάτω χρονικά, ξεπερνώντας τον «σκόπελο» της Κεντρικής Επιτροπής στις 7-8 Σεπτεμβρίου. Οι «87» δεν απέκλειαν ακόμη και το σενάριο της αποχώρησης από τις εργασίες αν έμπαινε θέμα διαγραφής. Αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος επέλεξε να μη δημοσιεύσει κάποιο άρθρο στο «Documento», που ενδεχομένως να προκαλούσε νέο ρήγμα στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει τελικώς στις 3 Σεπτεμβρίου – Συνεχίζεται το «πρέσινγκ» των προεδρικών ώστε να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή.

Τα «νερά» πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο ήρεμα δεν είναι. Το πρέσινγκ των προεδρικών να μπει ο κ. Κασσελάκης στη Βουλή είναι συνεχές και αναμένεται να κλιμακώνεται όσο πλησιάζει η συνεδρίαση της ολομέλειας την επόμενη Τετάρτη, οπότε η Πόπη Τσαπανίδου θα κληθεί να λάβει την έδρα του Οθωνα Ηλιόπουλου. Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Α΄ Αθήνας με κείμενό της ζητεί «γνήσια εκπροσώπηση» στη Βουλή από τον πρόεδρο του κόμματος. Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις υποστηρικτικές στη βούληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπει στην ομάδα των «35».

Στην Κουμουνδούρου έχει ξεκινήσει ένα «παιχνίδι» ελέγχου του συνεδρίου και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί. Η κάθε πλευρά επιθυμεί να κερδίσει δυνάμεις και να τις καταγράψει αρχικά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Με αυτό το δεδομένο, το βλέμμα είναι στραμμένο και στον Παύλο Πολάκη και στις προθέσεις του. Ο Χανιώτης βουλευτής συνεχίζει απτόητος τη σύγκρουση με την Αθηνά Λινού και κρατάει παράλληλα κλειστά τα χαρτιά του. Ο θυμός του για την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν έχει περάσει. Εχει δείξει αρκετές φορές τη βάση του κόμματος ως τον «οδηγό» των εξελίξεων και αυτό δεν το ξεχνάει η ηγετική ομάδα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT