Το μήνυμα με το ροζ χαρτάκι για την επιστροφή από τις διακοπές

Το μήνυμα με το ροζ χαρτάκι για την επιστροφή από τις διακοπές

Μέχρι και οι βελτιώσεις των υποδομών των λιμανιών σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο έχουν μπει στο στόχαστρο του τουρκικού Τύπου, με την εφημερίδα Sözcü να αναφέρεται σε «κίνηση που θα δημιουργήσει ένταση στο Αιγαίο»

3' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι και οι βελτιώσεις των υποδομών των λιμανιών σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο έχουν μπει στο στόχαστρο του τουρκικού Τύπου, με την εφημερίδα Sözcü να αναφέρεται σε «κίνηση που θα δημιουργήσει ένταση στο Αιγαίο». Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι «η Ελλάδα αποφάσισε να επεκτείνει και να διευρύνει τα λιμάνια σε 17 στρατηγικής σημασίας νησιά του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών που απαγορεύεται να εξοπλιστούν και να κατοικηθούν σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης». Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα αναφέρεται στο έργο στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ασφαλή πρόσβαση στα νησιά, τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών και την ενίσχυση της περιφερειακής και κοινωνικής συνοχής, όπου θα υλοποιηθούν 17 έργα επέκτασης λιμένων συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ. «Δρομολογήθηκαν κρίσιμες παρεμβάσεις σε περισσότερα από 30 λιμάνια, από το Καστελλόριζο, που βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την περιοχή Kας της Αττάλειας, τη νήσο Γαύδο και μέχρι τη Σαμοθράκη. Ανάμεσα στις νήσους συμπεριλαμβάνονται και νησιά που δεν επιτρέπεται η στρατιωτικοποίηση τους και η κατοίκησή τους σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης», ισχυρίζεται η εφημερίδα. Πάντως πρέπει να τονιστεί πως για το συγκεκριμένο θέμα οι ακραίες αυτές θέσεις δεν γράφονται από φιλοκυβερνητικά Μέσα, ούτε υπάρχει κάποια αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση, αλλά γράφονται από τη μεγαλύτερη εφημερίδα της τουρκικής κεμαλικής αντιπολίτευσης. Κάτι που δείχνει τις πιέσεις που ασκούνται στην τουρκική κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για να κινητοποιηθεί στο Αιγαίο.

Το μήνυμα με το ροζ χαρτάκι για την επιστροφή από τις διακοπές-1

Το Πρόσωπο 

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης (φωτογραφία) πέρασε μεγάλο μέρος του καλοκαιριού σε διαρκή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Στέφανο Κασσελάκη για την κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας σε όλη τη χώρα. Η χθεσινή αναφορά του ότι «όσο οι άλλοι βρίσκουν προβλήματα, εμείς θα δίνουμε λύσεις» εύλογα υποθέτει κάποιος πως αφορούσε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γεωργιάδης έκανε τη συγκεκριμένη ανάρτηση μετά την παρουσία του στον «Ευαγγελισμό», στην ορκωμοσία 35 νέων νοσηλευτών. «Βάζω ως στόχο της θητείας μου τη μείωση της αναμονής στην εφημερία κατά το δυνατόν, την καλύτερη και ταχύτερη φροντίδα των ασθενών, και την ενίσχυση των υποδομών», προσέθεσε. Μάλιστα έθεσε τον πήχυ ψηλά λέγοντας ότι «στόχος τους επόμενους μήνες να έχουμε ένα νέο καλύτερο ΕΣΥ σε όλα τα επίπεδα. Και θα τα καταφέρουμε!».

Tο Μήνυμα 

Το τοπίο ειδυλλιακό: παραθαλάσσιο, με ελαφρύ αεράκι και ένα άγαλμα του Ποσειδώνα να κοσμεί την ακτή. Ενα χέρι εικονίζεται να τοποθετεί ανάμεσα στις πέτρες στη βάση του αγάλματος το γνωστό ροζ χαρτάκι – απόκομμα κλήσης για οδική παράβαση. Πρόκειται για βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνική Αστυνομία ενόψει της επιστροφής των εκδρομέων από τις καλοκαιρινές διακοπές. Συνοδεύεται από το μήνυμα «Για να μην ψαχνόμαστε… τηρήστε τον ΚΟΚ και κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές». Η ΕΛ.ΑΣ. έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό μια περισσότερο εναλλακτική και με χιούμορ προσέγγιση στα μηνύματα που απευθύνει προς τους πολίτες, υπενθυμίζοντας τη σημασία της τήρησης του νόμου ιδιαίτερα κατά την οδήγηση. Δυστυχώς, η απειλή της τιμωρίας είναι ο μόνος τρόπος για να πειστούν ορισμένοι να συμμορφώνονται με όσα προβλέπονται από τον νόμο για τη σωστή οδηγική συμπεριφορά.

Ο Τόπος

Οσοι πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής επαναφοράς θα πρέπει να αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι με όσα έγιναν σε γάμο στο Αγρίνιο την Κυριακή, όπου κυριολεκτικά «πρασίνισε ο τόπος». Αμέσως μετά το μυστήριο στην εκκλησία ακολούθησε γλέντι. Η είσοδος των νεονύμφων, Νίκου Ασβεστόπουλου και Παναγιώτας Τριανταφυλλίδη, στο κέντρο όπου έλαβε χώρα το γαμήλιο γλέντι έγινε με μουσική υπόκρουση το «Καλημέρα ήλιε», το τραγούδι-ύμνο του κόμματος. Τους υποδέχθηκαν προσκεκλημένοι κρατώντας σημαίες και λάβαρα του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα. Ενας γάμος που θα μείνει αξέχαστος στους προσκεκλημένους, και όχι μόνον.

Η Ατάκα

«Πριν από δύο χρόνια τέτοιο καιρό ο τύπος αυτός έβγαινε λαβωμένος από μια δοκιμασία που τον γονάτισε για λίγο, αλλά δεν τον έσπασε. Που θα μπορούσε να τον είχε καθηλώσει σε πολλά επίπεδα, αλλά αντιθέτως του έμαθε να παλεύει με τις δυσκολίες, να μην το βάζει κάτω και να βγαίνει πιο δυνατός. Θυμάμαι με συγκίνηση το παιδάκι εκείνο στη φωτογραφία μετά το δύσκολο χειρουργείο, με το στωικό βλέμμα και το συγκρατημένο χαμόγελο, και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Στη θέση του βλέπω σήμερα με περηφάνια έναν υγιή και δυνατό έφηβο που γίνεται μέρα με τη μέρα ένας νέος άντρας. Που πατάει γερά στα πόδια του και κάνει τολμηρά, αλλά όχι παράτολμα βήματα, με στόχο μικρές ή μεγαλύτερες δικές του προσωπικές “κορυφές”». Ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος έκανε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση για τον γιο του και την περιπέτεια υγείας που πέρασε πριν από δύο χρόνια, από την οποία κατάφερε και βγήκε νικητής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT