Εκατέρωθεν «πυρά» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την «πισίνα Κασσελάκη»

Εκατέρωθεν «πυρά» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την «πισίνα Κασσελάκη»

3' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την «πισίνα» στην εξοχική κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες. 

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την υπόθεση του ευρωβουλευτή, Νίκου Παππά, αλλά και εξαιτίας της ανακοίνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την «πισίνα» στις Σπέτσες.  

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης αναφέρει:

«Επί τρεις ημέρες είναι “εξαφανισμένος” ο ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης. Εκείνος που θα έφερνε νέα ήθη στην πολιτική δεν έχει να πει ούτε μια λέξη για τις αποκαλύψεις για τις χυδαίες λεκτικές επιθέσεις και απειλές του ευρωβουλευτή του Ν. Παππά, που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Αντίθετα, επέλεξε να εμφανιστεί σήμερα με μια ανακοίνωση σχετικά με την παράνομη πισίνα του, η οποία προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε πολίτη.

Οπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού: “Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τη νομολογία, υφίσταται αρχαιολογική παρανομία όταν κατασκευάζεται πισίνα εντός του προστατευόμενου από την αρχαιολογική νομοθεσία –άρα και το υπουργείο Πολιτισμού– οικισμού των Σπετσών, όπου και βρίσκεται η οικία του προέδρου του κ. Στ. Κασσελάκη. Η άδεια του 1978, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά σε πισίνα, αλλά σε σηπτική δεξαμενή, δηλαδή βόθρο. Η μετατροπή της σηπτικής δεξαμενής σε πισίνα, το 2024, προφανώς απαιτεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Με δεδομένη την άδεια του ΥΠΠΟ, εκδίδεται ακολούθως άδεια από την Πολεοδομία. Η έκθεση της αυτοψίας, την οποία επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμη κατατεθεί ιεραρχικά στο ΥΠΠΟ, ενώ ο έλεγχος είναι ακόμη σε εξέλιξη”.

Κύριε Κασσελάκη, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν απευθύνεστε σε ιθαγενείς. Οσο μεγάλη ιδέα κι αν έχετε για τον εαυτό σας, το σπίτι σας δεν είναι αρχαιολογικό μνημείο και εσείς δεν ελέγχεστε για αρχαιότητες. Ελέγχεστε γιατί το νησί των Σπετσών είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικός τόπος και ο οικισμός είναι προστατευόμενος. Ελέγχεστε για πολεοδομική παράβαση, για το αν νόμιμα κατασκευάστηκε η πισίνα σας, ή η δεξαμενή νερού, ή ο βόθρος, ή όπως εν πάση περιπτώσει αποφασίσετε να την ονομάσετε σήμερα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εμπνευστής του «σκανδάλου της πισίνας»

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά τα εξής στον Παύλο Μαρινάκη: «Ο τοξικός κυβερνητικός εκπρόσωπος με τη σημερινή του δήλωση, κατρακύλησε ένα ακόμα σκαλί προς τη “σηπτική δεξαμενή” που προσπαθεί να μετατρέψει το πολιτικό σκηνικό. Επιβεβαιώνεται άλλωστε πως η μια και μοναδική πηγή κάθε τοξικότητας είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκείνος, άλλωστε, ήταν εξαρχής ο εμπνευστής της κατασκευής του “σκανδάλου της πισίνας”. Εχει, επομένως, την υποχρέωση να συνεχίσει μέχρι τελικού ευτελισμού!»

Αναφέρεται στην «αντιφατική», όπως τη χαρακτηρίζει, ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, υποστηρίζοντας: «Από τη μια αναφέρεται σε καθολική απαγόρευση κατασκευής πισινών στις Σπέτσες και από την άλλη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να βγάλει άδεια για την αλλαγή χρήσης από σηπτική σε κολυμβητική δεξαμενή. Και ακόμη χειρότερα, ενώ η ηγεσία του υπουργείου ομολογεί ότι ακόμη δεν έχει λάβει καν την έκθεση της αυτοψίας, εντούτοις σπεύδει να χαρακτηρίσει “παράνομη” τη δεξαμενή στην οικία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, έτσι είχαν προαποφασίσει γιατί έτσι τους βόλευε, αλλά η πραγματικότητα καταρρίπτει το αφήγημά τους… Γι’ αυτό σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης εγκαταλείπει το αφήγημα περί δήθεν παράβασης της αρχαιολογικής νομοθεσίας και πλέον αναφέρει πως ο Στέφανος Κασσελακης “ελέγχεται για πολεοδομική παράβαση”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται προς την κυβέρνηση καλώντας τη «να ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν άμεσα πιθανές πολεοδομικές ή άλλες παραβάσεις σε όλα τα σπίτια των πολιτικών που δηλώνονται στο πόθεν έσχες τους, συμπεριλαμβανομένων αυτών της οικογένειας Μητσοτάκη» και προσθέτει:

«Δεύτερον, καλούμε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει κάτι πολύ βασικό που αφορά όλους τους πολίτες: ισχύουν ή όχι οι νόμιμες άδειες και γενικότερα οι προβλέψεις του νόμου ή εξαρτώνται από τα γούστα και τις σκοπιμότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη;».

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει επίσης ότι «η συγκεκριμένη υπόθεση (η οποία εφευρέθηκε για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, την ακρίβεια και όλα τα άλλα σημαντικά ζητήματα που την ταλανίζουν), εξελίσσεται για την κυβέρνηση κατά τη γνωστή παροιμία “πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη” και η προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που επιχειρείται για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, πέφτει και πάλι στο κενό» και σχολιάζει: «Αφού το αποφάσισε ο κ. Μητσοτάκης να κάνει μακροβούτι σε… σηπτική δεξαμενή, ας κρατήσει την αναπνοή του. Θα του χρειαστεί μεγάλη αντοχή μέχρι να πιάσει πάτο».

Κλείνοντας εν είδει υστερόγραφου, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο λέγοντας: «Τώρα που εμφανίστηκε ο Π. Μαρινάκης, ας μας απαντήσει ποιο είναι το γαλάζιο στέλεχος στο οποίο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ieidiseis, παραχωρήθηκε δωρεάν καμπάνα σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο Λαγονήσι; Και το “Πρώτο Θέμα” ας επιστρατεύσει ένα από τα drones του για μερικά πλάνα. Θα είχαν πολύ ενδιαφέρον».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT