Σύγκρουση για τη νομιμότητα της πισίνας Κασσελάκη στις Σπέτσες

Σύγκρουση για τη νομιμότητα της πισίνας Κασσελάκη στις Σπέτσες

Αρχαιολογική παρανομία, νόμιμη πισίνα ή σηπτική δεξαμενή; Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση για το θέμα του σπιτιού στις Σπέτσες, ωστόσο δέχτηκε τα πυρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχαιολογική παρανομία, νόμιμη πισίνα ή σηπτική δεξαμενή; Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση για το θέμα του σπιτιού στις Σπέτσες, ωστόσο δέχτηκε τα πυρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού. Είναι σαφές πως στην Κουμουνδούρου θέλουν να κλείσουν όποιο ανοιχτό μέτωπο υπάρχει και γι’ αυτό με ανακοίνωσή τους, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν: «Ο έλεγχος που διενεργήθηκε στην κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη δεν εντόπισε κάποια παρανομία από αρχαιολογικής άποψης, καθώς οι διαστάσεις της “πισίνας” ταυτίζονται πλήρως με τα σχέδια που είχαν κατατεθεί στην Αρχαιολογική Υπηρεσία το 1978. Με άλλα λόγια, παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, “άνθρακες ο θησαυρός”».

Από το υπουργείο Πολιτισμού έδειξαν να μη συμφωνούν με την ερμηνεία που έδωσαν στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Η άδεια του 1978, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά σε πισίνα, αλλά σε σηπτική δεξαμενή, δηλαδή βόθρο. Η μετατροπή της σηπτικής δεξαμενής σε πισίνα, το 2024, προφανώς απαιτεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Με δεδομένη την άδεια του ΥΠΠΟ, εκδίδεται ακολούθως άδεια από την Πολεοδομία». Μάλιστα συμπλήρωναν πως «η έκθεση της αυτοψίας, την οποία επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμη κατατεθεί ιεραρχικά στο ΥΠΠΟ, ενώ ο έλεγχος είναι ακόμη σε εξέλιξη. Ας μη βιάζονται. Ας περιμένουν το πόρισμα των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών».

Διπλός πονοκέφαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς και η έδρα στη Βουλή μετά την παραίτηση του Οθωνα Ηλιόπουλου.

Με σκωπτικό τρόπο από την Κουμουνδούρου σχολίαζαν για το υπουργείο Πολιτισμού πως «αν το “επιτελικό” κράτος είχε επιδείξει ανάλογες ταχύτητες και στην αντιμετώπιση των καταστροφών, θα είχε σωθεί η Αττική». Η κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να είναι σφοδρή τις επόμενες ημέρες για το συγκεκριμένο θέμα, με τον Παύλο Μαρινάκη να τονίζει: «Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει τη νοημοσύνη του κάθε πολίτη». Η Κουμουνδούρου ανταπάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως η συγκεκριμένη υπόθεση που εφευρέθηκε για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και την ακρίβεια έπεσε στο κενό.

Ο άλλος «πονοκέφαλος» της Κουμουνδούρου αφορά τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά. Ενα νέο ηχητικό με πρωταγωνιστή τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα social media έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Μετά τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά αστυνομικού, στο νέο απόσπασμα φέρεται να απευθύνεται σε κάποιον πολίτη λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αγράμματο σκουπίδι, άκουσε να δεις για το καλό σου. Πρόσεχε τι λες, πώς τα λες και σε ποιον τα λες. Θα σου στείλω κανένα “πεϊνιρλί” στο σπιτάκι σου, είσαι φακελωμένος. Πρόσεχε. Ποιο τμήμα; Ποιο τμήμα, βρε σκουπίδι αγράμματο, απόβλητο της κοινωνίας; Που θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα και ο πεταμένος ο πατέρας σου, άμα θέλω». Ο Νίκος Παππάς ανέφερε σε βίντεο που ανήρτησε πως στον οχετό που λαμβάνει σε μηνύματα θα συνεχίσει να απαντάει όπως αξίζει.

Μετά την παραίτηση του Οθωνα Ηλιόπουλου, η Ζωρζέτα Λάλη σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους επιβεβαίωσε και αυτή τη φορά πως δεν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Τα μπερδέματα στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται, καθώς σε δήλωσή της στον ιστότοπο Dnews επανέλαβε την πρόθεσή της αναφέροντας πως «όπως δήλωσα και τον περασμένο Μάρτιο, αν συντρέξουν οι συνταγματικές προϋποθέσεις έχω σκοπό να τιμήσω την εμπιστοσύνη των εκλογέων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στο οποίο συμμετείχα, από τα έδρανα της Βουλής». Αυτή η τοποθέτηση έχει προκαλέσει ήδη ένα νέο κύμα υποστηρικτικών δηλώσεων υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη και νέα «σύννεφα» στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η Θεοδώρα Τζάκρη άφησε αιχμές πως αυτή η δήλωση «γίνεται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία από κάποιον/α/ους τρίτους», συμπληρώνοντας πως «η εμπιστοσύνη των εκλογέων… έχει εκφραστεί πρωτευόντως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως προς το πρόσωπό της». Σε πολύ υψηλούς τόνους η Νίνα Κασιμάτη έκανε λόγο για την «αναξιοπρεπή θέλησή της να γίνει βουλευτής κλέβοντας μια έδρα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT