Οπλίτης – γιατρός στο Καστελλόριζο

Το πρόβλημα υποστελέχωσης δομών του ΕΣΥ σε νησιά και ακριτικές περιοχές είναι γνωστό. Οπως και οι άκαρπες κατά καιρούς προσπάθειες να επιλυθεί, να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα για να πληρωθούν οι κενές θέσεις

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόβλημα υποστελέχωσης δομών του ΕΣΥ σε νησιά και ακριτικές περιοχές είναι γνωστό. Οπως και οι άκαρπες κατά καιρούς προσπάθειες να επιλυθεί, να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα για να πληρωθούν οι κενές θέσεις. Στο Καστελλόριζο βρέθηκε λύση, έστω και προσωρινή, καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες, για την κάλυψη κενής ιατρικής θέσης τοποθετείται στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο του ακριτικού νησιού οπλίτης θητείας, πτυχιούχος Ιατρικής. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τοποθέτησή του ελήφθη από τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη και την προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης υπηρεσιών υγείας του υπουργείου Υγείας. Ο εν λόγω οπλίτης θα εκπληρώσει τη στρατιωτική θητεία του υπηρετώντας ως γιατρός, ενώ ο χρόνος που θα παραμείνει στο Καστελλόριζο αναγνωρίζεται και ως χρόνος εκπλήρωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. Παράλληλα, από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων θα πληρώνεται με την προβλεπόμενη από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αμοιβή, την αμοιβή ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου που ορίζεται από το υπουργείο Υγείας και την αποζημίωση για τις εφημερίες που θα κάνει. «Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στους ακρίτες μας, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη, προασπίζοντας την ευημερία των πολιτών και την ισότιμη πρόσβασή τους στο ύψιστο αγαθό της υγειονομικής περίθαλψης», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Το Πρόσωπο 

Ο νέος διοικητής του Αγίου Ορους, Αλκιβιάδης Στεφανής (φωτογραφία), δήλωσε χθες έτοιμος να ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντά του, κατά την επίσημη υποδοχή του στις Καρυές. «Με ιδιαίτερη τιμή και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω την αποστολή μου ως διοικητής του Αγίου Ορους, φάρου της Ορθοδοξίας, της παράδοσης και του πολιτισμού. Ευχαριστώ την ιερά κοινότητα του Αγίου Ορους για τη θερμή υποδοχή. Μοναδικός σκοπός μου είναι να υπηρετήσω την Αθωνική Πολιτεία και να συμβάλω στη συνέχιση και επαύξηση της παγκόσμιας ακτινοβολίας του ιερού τόπου, με την επίδραση και αποδοχή που δικαίως του ανήκει. Δεσμεύομαι ότι θα συνεργαστώ με την ιερά κοινότητα και τον πνευματικό ηγέτη, τον παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, με σεβασμό στο απ’ αιώνων καθεστώς και στην αποστολή του Αγίου Ορους», υπογράμμισε ο κ. Στεφανής, ο οποίος έγινε δεκτός στις Καρυές με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Ο Τόπος

Το συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου βρέθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος. Εκεί είχε την ευκαιρία για σειρά επαφών με αξιωματούχους του Δημοκρατικού Κόμματος με επίκεντρο τα θέματα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, συναντήθηκε με αρκετά στελέχη που σε περίπτωση νίκης της Κάμαλα Χάρις τον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξωτερική πολιτική στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, παρευρέθηκε στο workshop για το μέλλον της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που διοργάνωσε το Chicago Council on Global Affairs με ομιλητές τους Σούζαν Ράις, πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας και πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ επί προεδρίας Ομπάμα, Ρατζίφ Σα, πρόεδρο του Ιδρύματος Ροκφέλερ, Τζίνα Μακάρθι, πρώην σύμβουλο στον Λευκό Οίκο για θέματα κλιματικής αλλαγής επί προεδρίας Μπάιντεν, και Κρις βαν Χόλεν, γερουσιαστή των Δημοκρατικών από το Μέριλαντ.

Η Επιστροφή

«Λίγη υπομονή ακόμη» συνέστησε στους φανατικούς ακολούθους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σάκης Αρναούτογλου, όσον αφορά την επιστροφή του στα δελτία καιρού. Ο ευρωβουλευτής, πλέον, του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει ότι πρόκειται να επιστρέψει στα δελτία κάποια στιγμή. Και το ερώτημα «πότε;» επανέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια να αποκτήσει το δικό του ακροατήριο, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα αναλυτικό και μεγάλης έκτασης δελτίο πρόγνωσης καιρού. Οπως φαίνεται, η παρουσία του έχει λείψει σε κάποιους, που θέλουν να τον δουν ξανά στην τηλεοπτική οθόνη και του υπενθυμίζουν τη δήλωσή του ότι θα επανέλθει.

Η Ατάκα

«Ο ευρωβουλευτής μας έχει εκλεγεί με την ψήφο των πολιτών, του ελληνικού λαού, οι οποίοι προφανώς και δεν τον θεωρούν υπόκοσμο», δήλωσε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά (ΣΚΑΪ), απαντώντας σε ερώτηση για τις επικρίσεις από πλευράς Ν.Δ. για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά. Εκανε λόγο για «κοπτοραπτική δηλώσεων» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συντηρεί το συγκεκριμένο ζήτημα για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξαρτήτως των προθέσεων και πιθανών σκοπιμοτήτων, πάντως, είναι οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Παππά που συντηρούν το θέμα, όπως και η επιμονή του ότι θα συνεχίσει να τοποθετείται και να απαντά με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον. Οσον αφορά την επίκληση της ψήφου του ελληνικού λαού, δεν αποτελεί ούτε συγχωροχάρτι ούτε νομιμοποίηση. Και όπως μαρτυρεί η πρόσφατη κοινοβουλευτική ιστορία, δεν διακρίνεται πάντοτε για τη σοφία της και το άριστο των επιλογών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT