Οι παράλογες απαιτήσεις του Τατάρ

Η κινητικότητα ξένων δυνάμεων στην Κύπρο, αμερικανικών και βρετανικών, στον απόηχο της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, προσελκύει την «προσοχή» της Αγκυρας, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, Ζεκί Ακτούρκ

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Θέμα

Η κινητικότητα ξένων δυνάμεων στην Κύπρο, αμερικανικών και βρετανικών, στον απόηχο της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, προσελκύει την «προσοχή» της Αγκυρας, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, Ζεκί Ακτούρκ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και… λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των Κατεχομένων. «Η πρόσφατη αυξανόμενη κινητικότητα στο νησί της Κύπρου και οι εν εξελίξει δραστηριότητες της “ΕΔΝΚ” παρακολουθούνται σχολαστικά και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα κατά οποιασδήποτε απειλής που θα μπορούσε να στραφεί κατά της ασφάλειας της “ΤΔΒΚ”. Εμείς παρακολουθούμε από κοντά κάθε είδους εξελίξεις, ανεξάρτητα από το ποιος αναπτύσσεται και πού. Προς το παρόν δεν τίθεται λόγος για κάποιο πρόβλημα ή κάποια αρνητική κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια της “ΤΔΒΚ”», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας.

Το Πρόσωπο

Σε σκληρή γραμμή επιμένει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ (φωτογραφία) όσον αφορά την προοπτική ενός νέου γύρου συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού τον Σεπτέμβριο. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανκαρα Ανατόλια» μετέδωσε ότι ο κ. Τατάρ, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με επιχειρηματίες στο Μπαρτίν της Τουρκίας, δήλωσε ότι έλαβε τηλεφώνημα από τα Ηνωμένα Εθνη. «Είχαν μεγάλη προσδοκία, λέει, να μας φέρουν στο τραπέζι τον Σεπτέμβριο. Είμαστε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, τον υπουργό Εξωτερικών και τους πολύτιμους γραφειοκράτες του υπουργείου Εξωτερικών. Δεν θα γίνει ποτέ υποχώρηση από την πολιτική μας», δήλωσε. Συνέχισε λέγοντας ότι «θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο με την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και της κρατικής μας υπόστασης. Γι’ αυτό περιμένουμε τώρα». Ο ηγέτης του κατοχικού καθεστώτος έθεσε ως όρους για επιστροφή στη διαπραγματευτική διαδικασία το απευθείας εμπόριο, τις απευθείας πτήσεις και την άρση, κατά την έκφρασή του, όλων των ανηλεών εμπάργκο και περιορισμών εναντίον του ψευδοκράτους.

Τα Γενέθλια

Πλησιάζει η 3η Σεπτεμβρίου, επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια πολιτικού βίου, και στη Χαριλάου Τρικούπη προετοιμάζονται για εορτασμό ανάλογο της βαρύτητας της επετείου, ανήμερα την 3η Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο. Μεταξύ άλλων θα τιμηθούν εν ζωή στελέχη που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, ενώ στον χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση με φωτογραφίες και γελοιογραφίες από τη μακρά και πλούσια πολιτική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύουν ότι η εκδήλωση θα είναι καθαρά επετειακή και δεν θα αποτελέσει πεδίο για προβολή των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος. Θα υπάρξει, βεβαίως, ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με συναυλία από την ορχήστρα Γιάννη Μαρκόπουλου σε επιμέλεια της κόρης του αείμνηστου συνθέτη.

Το «Αντίο»

Επειτα από όσα έγιναν χθες και θα διαβάσετε αναλυτικά στο ρεπορτάζ για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης μάλλον έχει μεγαλύτερες σκοτούρες. Σημειολογικά, όμως, η ανάρτηση του Σταμάτη Κραουνάκη, με την οποία ο συνθέτης ουσιαστικά λέει «αντίο» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει τη δική της σημασία. «Με τον Στέφανο δεν είχαμε πολλά. Μια ευγενική καλημέρα πού και πού. Δεν πήγα να ψηφίσω. Στήριξα. Μέχρι το συνέδριο που με πιάσανε οι ψύλλοι όταν είδα μπροστά μου ένα νευρικό ρομπότ. Μέχρι ένα σημείο μίλαγα. Μετά σταμάτησα. Κάνα δυο φορές που μίλησα προσωπικά δεν φάνηκε να εισακούομαι! Σταμάτησα. Μακριά από μένα για πάντα η κριτική για την προσωπική ζωή, τις περιουσίες, τα σπίτια, τη γούρνα πισίνα, τη λίστα γάμου. Με το καλό και ό,τι γουστάρει το αγόρι. Τέλεια. Ομως η ψυχή έχει φύγει μακριά. Δεν είμαι εκεί», λέει μεταξύ άλλων. Εκφράζει, δε, δυσαρέσκεια για τον τρόπο «που πετάχτηκε έξω ο Πολάκης». Πιο σημαντική από το κείμενο είναι, ίσως, η φωτογραφία που το συνοδεύει, όπου ο Σταμάτης Κραουνάκης εικονίζεται στο καμαρίνι του να συζητάει με τον Παύλο Πολάκη.

Η Ατάκα

Οτι ο τοξικός λόγος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με την ασφάλεια της ανωνυμίας περισσεύει, είναι κοινός τόπος. Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελεονώρα Μελέτη αναφέρθηκε σε συνέντευξή της σε εκείνους που μπερδεύουν την κριτική με την εμπάθεια και την αγένεια: «Κάποιοι λένε ότι επειδή είσαι δημόσιο πρόσωπο, είσαι υποχρεωμένος να δέχεσαι κριτική. Σαφώς. Ναι. Αλλά δεν μου ασκείται κριτική. Ανάτρεξε στα σχόλια και βρες μου μία κριτική. Απλά καλούμαι να γίνω σκουπιδοτενεκές του τοξικού και ανώριμου μηχανισμού άμυνας που κάποιοι επιλέγουν για να διαχειριστούν δικές τους ελλείψεις και μειονεξίες. Οχι, σκουπιδοτενεκές δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να γίνει».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT