Προετοιμάζουν τις πλατφόρμες τους οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

Προετοιμάζουν τις πλατφόρμες τους οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου θα ανακοινωθούν επισήμως οι υποψηφιότητες και οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν καθένας την πλατφόρμα της υποψηφιότητάς του

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου θα ανακοινωθούν επισήμως οι υποψηφιότητες και οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν καθένας την πλατφόρμα της υποψηφιότητάς του. Μέχρι τότε οι περιοδείες συνεχίζονται με όλο και πιο εντατικούς ρυθμούς, ενώ οι υποψήφιοι προετοιμάζονται και για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, θεσμικά ως πρόεδρος του κόμματος, θα απευθύνει την καθιερωμένη ομιλία και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στη συμπρωτεύουσα. Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί τις ημέρες της ΔΕΘ και ο Χάρης Δούκας, που ως δήμαρχος Αθηναίων θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Θα επισκεφθεί, βεβαίως, την Εκθεση, ενώ θα αξιοποιήσει την ευκαιρία για να περιοδεύσει σε όμορους νομούς. Συνεργάτες του επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κινηθεί ανταγωνιστικά απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη και ότι θα περιοριστεί αυστηρά στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θητεία του στον Δήμο Αθηναίων.

Φαίνεται όμως ότι και οι υπόλοιποι υποψήφιοι προετοιμάζονται να αξιοποιήσουν τη συγκυρία της ΔΕΘ, που έχει τον εθιμικό χαρακτήρα έναρξης της πολιτικής περιόδου μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, για να παρουσιάσουν κάποια στοιχεία από το πολιτικό πλαίσιο που καθένας προωθεί. Από το επιτελείο του Παύλου Γερουλάνου αναφέρουν ότι στη ΔΕΘ πρόκειται να παρουσιάσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και ένα πλαίσιο πατριωτικής οικονομίας.

Οι διεκδικητές της ηγεσίας προσπαθούν να μην αφήσουν μεγάλο περιθώριο στον Νίκο Ανδρουλάκη να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα προβολής και ανάδειξης των θέσεών του, που προκύπτουν από το γεγονός ότι είναι ο πρόεδρος του κόμματος. Αυτό κατέστη σαφές με την πρόσφατη πυρκαγιά στην Πεντέλη, όπου όλοι οι υποψήφιοι έσπευσαν να τοποθετηθούν και να αναδείξουν προτάσεις και πρωτοβουλίες. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Χάρης Δούκας πρότεινε μια κοινή πρωτοβουλία για να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ το δικό του σχέδιο για την Αττική, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος ανέδειξε ως επιτυχημένο παράδειγμα Πολιτικής Προστασίας το «μοντέλο Υμηττού» και τη συνεργασία των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης για την αποτελεσματική πρόληψη και πυροπροστασία εκεί.

Θα τις παρουσιάσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Χάρης Δούκας αναμένεται μέσα στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου να δημοσιοποιήσει το πρόγραμμά του, που θα είναι διαθέσιμο σε ανοιχτή διαβούλευση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μορφοποίησή του περί τα μέσα του μήνα, με την ενσωμάτωση και προτάσεων και παρεμβάσεων που θα γίνουν από τους πολίτες.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, που θα επισκεφθεί και την Κύπρο αυτές τις ημέρες, το προσεχές διάστημα θα δώσει βαρύτητα στα εθνικά θέματα και στις προκλήσεις που αναδεικνύονται στην ευρύτερη περιοχή.

Η Αννα Διαμαντοπούλου περιοδεύει στις Κυκλάδες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT