Εξώδικο της Αθηνάς Λινού στον Παύλο Πολάκη

Εξώδικο της Αθηνάς Λινού στον Παύλο Πολάκη

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξώδικο απέστειλε προς τον Παύλο Πολάκη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, με αφορμή τις αναρτήσεις του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Χανίων αναφορικά με τη δραστηριότητά της κ. Λινού στο Ινστιτούτο «Prolepsis». 

Η κ. Λινού στην εξώδικη δήλωση που δημοσιοποίησε αναφέρει χαρακτηριστικά, απευθυνόμενη στον κ. Πολάκη: «Η χυδαία αντίδρασή σας και οι ψευδείς κατηγορίες σε βάρος μου είχαν ως μοναδική αιτία την αποπομπή σας από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα, η κ. Λινού χαρακτηρίζει την «αποπομπή» Πολάκη «απολύτως αναγκαία για την κάθαρση του κοινοβουλευτικού έργου». 

Σύμφωνα με την κ. Λινού, οι αναρτήσεις του κ. Πολάκη «έχουν σκοπό να παραπλανήσουν (…) τόσο την κοινή γνώμη, όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το έργο της Prolepsis». 

Επιπλέον, η ίδια σημειώνει ότι «τόσο ο επιστημονικός και δημόσιος βίος μου όσο και η δράση της ΑΜΚΕ PROLEPSIS υπήρξαν διαχρονικά και είναι απολύτως διαφανείς επί δεκαετίες». 

Αναφέρει, μάλιστα, ότι προσπάθησε μέσω της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί του να τον «συγκρατήσει από τον κατήφορο», κάτι το οποίο, σύμφωνα με την κ. Λινού, ο κ. Πολάκης δεν δέχτηκε συνεχίζοντας τις «ύβρεις και συκοφαντίες». 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει και να απαλείψει τις αναφορές που έχει κάνει στο Διαδίκτυο αναφορικά με την ίδια και το Ινστιτούτο Prolepsis, δηλώνοντας πως σε κάθε άλλη περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 

Το χρονικό

Η κόντρα των δύο ξεκίνησε με αφορμή τη φραστική επίθεση του κ. Πολάκη σε συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη, που οδήγησε στη διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικές εβδομάδες. Τότε, η συμπεριφορά του βουλευτή Χανιών είχε προκαλέσει την αντίδραση της Αθηνάς Λινού στη Βουλή. 

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», είχε πει η κ. Λινού, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», είχε προσθέσει.

Εκτοτε, ακολούθησε σειρά αναρτήσεων του Παύλου Πολάκη αναφορικά με τη διαφάνεια της λειτουργίας του Ινστιτούτου Prolepsis της κ. Λινού.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της, πριν από μερικές ημέρες είχε αναφέρει σε ανάρτησή της πως παρέδωσε στον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη «459 σελίδες με όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν», γιατί «κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος».

Απάντηση Πολάκη με αιχμές κατά Καπνισάκη

«Δεν παίρνω λέξη πίσω από όσα στοιχεία ανέβασα και από όσες αναρτήσεις έκανα», απάντησε με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του εξώδικου της κ. Λινού. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι «αν είχαμε εισαγγελείς σε αυτή τη χώρα θα σας είχαν καλέσει ήδη», ενώ αναφέρεται με αιχμές και στον διευθυντή του γραφείου του Στ. Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, λέγοντας: «Καλά κύριε διευθυντή του γραφείου του προέδρου. Ακόμα να βγάλεις συμπέρασμα με τις σελίδες που σου έστειλε η κύρια Λινού; Οταν ήσουν στον Τομέα Διαφάνειας μαζί μου ήσουν πολύ γρήγορος. Τώρα τι έγινε; Σκοτείνιασε η κρίση σου;». 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT