ΣΥΡΙΖΑ: Αποδέχεται την έδρα η Πόπη Τσαπανίδου

ΣΥΡΙΖΑ: Αποδέχεται την έδρα η Πόπη Τσαπανίδου

«Αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία», αναφέρει σε ανάρτησή της

1' 52" χρόνος ανάγνωσης

Η Πόπη Τσαπανίδου θα λάβει την έδρα του Οθωνα Ηλιόπουλου μετά την παραίτησή του από το κοινοβουλευτικό του αξίωμα.

Οπως η ίδια αναφέρει στο Facebook:

«Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή.

Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσαπανίδου αναμένεται να ορκιστεί βουλευτής την Παρασκευή.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου ο Οθων Ηλιόπουλος είχε παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να λάβει την έδρα του ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. «Παραιτούμαι υπέρ του ετέρου απόδημου Ελληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Η κ. Τσαπανίδου, η οποία υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έως τις εκλογές του Ιουνίου του 2023 και παραμένει κοντά στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ήταν η πρώτη επιλαχούσα να αντικαταστήσει τον κ. Ηλιόπουλο.

Ο κ. Κασσελάκης βρισκόταν στην 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, κάτι που σημαίνει ότι για να ορκιστεί βουλευτής θα έπρεπε να παραιτηθούν πιο πριν κατά σειρά η κ. Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Τζένη Λειβαδάρου, ο Αθανάσιος Τσακρής και η Ζωρζέτα Λάλη. 

Εκρηκτικό κλίμα

Την ίδια στιγμή, σήμερα αναμένεται να συνεδροάσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει εκρηκτική. 

Μπορεί πηγές της Κουμουνδούρου να τονίζουν πως η σημερινή, αιφνιδιαστική απογευματινή σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι η καθιερωμένη που γίνεται στην αρχή της χρονιάς για τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου, ωστόσο με τις εξελίξεις στο κόμμα να «τρέχουν» η σημασία της είναι μεγάλη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια πρώτη «σφυγμομέτρηση» των διαθέσεων των βουλευτών, να καταγράψει αντιδράσεις και φυσικά απουσίες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού απέστειλε εξώδικο προς τον Παύλο Πολάκη, με τον ίδιο να δηλώνει πως «δεν παίρνει» πίσω τίποτα από τα λεγόμενά του σε σχέση με τη δράση της κ. Λινού στο Ινστιτούτο Prolepsis. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT