Αναζητούν «στηρίγματα» οι υποψήφιοι

Στον αστερισμό των δημοσκοπήσεων κινούνται οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον αστερισμό των δημοσκοπήσεων κινούνται οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα μετρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες και τα επιτελεία των υποψηφίων περιμένουν με αγωνία να δουν πώς διαμορφώνεται η εικόνα λίγο πριν μπουν στην τελική ευθεία της μάχης για τη διπλή εκλογική αναμέτρηση στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Οι περιοδείες σε όλη τη χώρα συνεχίζονται, ενώ παράλληλα οι υποψήφιοι ρίχνουν μεγάλο βάρος στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη στήριξη βουλευτών και κομματικών στελεχών, που έχει τη δική της σημασία σε επίπεδο εσωτερικών συσχετισμών και κινητοποίησης του κομματικού μηχανισμού. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τον ακριβή αριθμό των εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν και τη χωροθέτησή τους, ενώ αναμένονται οι τελικές συνεννοήσεις για το ντιμπέιτ των υποψηφίων.

Τα επιτελεία όλων των υποψηφίων παρακολουθούν στενά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κοινή η εκτίμηση ότι η εικόνα αλληλοσπαραγμού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να ευνοήσει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και να αυξήσει τη συμμετοχή από ένα κοινό που διεκδικεί ουσιαστική εναλλακτική πρόταση αντιπολίτευσης.

Να εξασφαλίσουν ερείσματα σε όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές και κομματικά στελέχη επιδιώκουν οι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Στο ευρύ πολιτικό ακροατήριο που έχει συναισθηματική σχέση με το ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι αν έφυγε από αυτό και στράφηκε σε άλλα κόμματα, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους όλοι οι υποψήφιοι ενόψει της επετείου 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, στις 3 Σεπτεμβρίου. Ο Χάρης Δούκας έκοψε πρώτος το νήμα και έδωσε χθες στη δημοσιότητα το βίντεο για την επέτειο, με κεντρικό ερώτημα «Μπορείς να φανταστείς την Ελλάδα χωρίς το ΠΑΣΟΚ;». Στα 105 δευτερόλεπτα του βίντεο παρελαύνουν όλες οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι και τη Φώφη Γεννηματά, αλλά και στελέχη όπως ο Γιώργος Γεννηματάς και η Μελίνα Μερκούρη που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα. «Ηρθε η ώρα της υπέρβασης και της νίκης!», καταλήγει το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων που συνοδεύει το βίντεο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το στίγμα που επιδιώκουν να ενισχύσουν οι υποψήφιοι. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που περιόδευσε χθες στην Καστοριά, μίλησε για τις ανάγκες της περιφέρειας και τον δημογραφικό κίνδυνο. Ο Παύλος Γερουλάνος, έχοντας ολοκληρώσει ένα μεγάλο πρόγραμμα περιοδειών, πυκνώνει τις συνεντεύξεις.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή την παρουσίαση νέων λεωφορείων, μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής βιομηχανίας. Ο Μιχάλης Κατρίνης, που δίνει έμφαση στα εθνικά θέματα, επισκέφθηκε την Κύπρο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT