Ελληνοτουρκικά: Τετ α τετ Γεραπετρίτη – Φιντάν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

Ελληνοτουρκικά: Τετ α τετ Γεραπετρίτη – Φιντάν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, θα έχει αύριο Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των δύο αξιωματούχων θα πραγματοποιηθεί στις 12 ώρα Ελλάδος. 

Το τετ α τετ των δύο ΥΠΕΞ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του γεύματος εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο οποίο έχει προσκληθεί ο κ. Φιντάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει μέρος αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου, στην Ατυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David McAllister.

Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι, μεταξύ άλλων, ο πόλεμος στην Ουκρανία, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, και η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα. Θα συζητηθεί, επίσης, η κρίση στη Μέση Ανατολή, παρουσία της Συντονίστριας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση στη Γάζα, Sigrid Kaag, με την οποία ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο οποίο έχει προσκληθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Hakan Fidan. Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης και πριν το γεύμα εργασίας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT