ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφεται από την Κ.Ο. η Αθηνά Λινού

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφεται από την Κ.Ο. η Αθηνά Λινού

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αντίδραση Πολάκη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθηνά Λινού. Η εξέλιξη αυτή προκύπτει μετά τις καταγγελίες που έχει κάνει σε βάρος της ο Παύλος Πολάκης αναφορικά με τη δράση της στο Ινστιτούτο Prolepsis. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ζητηθεί η παραίτηση της κ. Λινού από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελακη για λόγους διαφάνειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης είχε τεθεί εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά από λεκτική επίθεση σε συνεργάτιδα του Αδωνι Γεωργιάδη πριν από μερικές εβδομάδες. Τότε η κ. Λινού είχε καταδικάσει τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού.

Εκτοτε, ο κ. Πολάκης, ο οποίος παρότι ανεξάρτητος βουλευτής παραμένει μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλλε με συνεχείς αναρτήσεις του την κ. Λινού για αδιαφανή λειτουργία του Ινστιτούτου Prolepsis. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της, πριν από μερικές ημέρες είχε αναφέρει σε ανάρτησή της πως παρέδωσε στον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη «459 σελίδες με όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν», γιατί «κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος».

Επιπλέον είχε κάνει λόγο για «συνεχιζόμενα ψέματα που εξυπηρετούν πολιτικές φιλοδοξίες». Χθες, μάλιστα, απέστειλε εξώδικο προς τον Παύλο Πολάκη κατηγορώντας τον για «ψευδείς κατηγορίες», καλώντας τον να ανακαλέσει και δηλώνοντας πως σε κάθε άλλη περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Δεν παίρνω λέξη πίσω από όσα στοιχεία ανέβασα και από όσες αναρτήσεις έκανα», απάντησε με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του εξώδικου της κ. Λινού. 

Τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis που παρέδωσε η κ. Λινού στον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του κόμματος, όπως φαίνεται, δεν κρίθηκαν επαρκή και έτσι αποφασίστηκε η αποπομπή της από την Κ.Ο. του κόμματος.

Πολάκης: «Απλά δικαίωση»

Λίγη ώρα αφότου δημοσιοποιήθηκε ότι η Αθηνά Λινού τίθεται εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε σε ανάρτησή του, «Τι να πω τώρα… Απλά Δικαίωση», συμπλήρωνοντας, μάλιστα, πως αυτή η εξέλιξη αποτελεί και «μάθημα σε αυτούς που νόμισαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου… εντός και εκτός)», όπως έγραψε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT