Φάμελλος: Θέτω θέμα πολιτικής της ηγεσίας – Επιζήμια η επιλογή Κασσελάκη

Φάμελλος: Θέτω θέμα πολιτικής της ηγεσίας – Επιζήμια η επιλογή Κασσελάκη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αποκάλυψη ότι ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή προχώρησε ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ένα 24ωρο μετά την «καθαίρεσή» του από τη θέση του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φάμελλος άσκησε κριτική στον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας με νόημα ότι «βάζω ξεκάθαρα θέμα κριτικής της ηγεσίας».

Αφού χαρακτήρισε επιζήμια την επιλογή Κασσελάκη, πρόσθεσε: «Βάζω ζήτημα λάθους πολιτικής της ηγεσίας. Είναι μια πολιτική που οδηγεί σε έναν συρρικνωμένο και εσωστρεφή ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δημιουργεί έναν πλειοψηφικό ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας».

Ερωτηθείς αν θα θέσει θέμα ηγεσίας κι αν θα διεκδικήσει την προεδρία, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συλλογικές διαδικασίες και δεν έχει σε τίποτα να φοβηθεί τα μέλη του. Εχω θέσει θέμα πολιτικής της ηγεσίας. Και εσείς μπορείτε να το μεταφράσετε όπως θέλετε».

«Πριν τα πρόσωπα πρέπει να μιλήσουμε για μια άλλη πολιτική, η οποία θα εκφράζει την ενότητα και τη συλλογικότητα», υπογράμμισε.

«Δεν είμαι ούτε σύμμαχος, ούτε αντίπαλος του Κασσελάκη, είμαι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Εχω ένα δίλημμα: Θέλουμε έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο πυρήνας της προοδευτικής παράταξης και θα έχει πλατιά κοινωνική απήχηση ή έναν μικρό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα έχει συνέχεια μία εσωστρέφεια και έναν εσωτερικό διχασμό;», συμπλήρωσε.



Χαρακτήρισε «ακατανόητη και διχαστική» την επιλογή Κασσελάκη, που «μας οδηγεί σε περιδίνηση και εσωστρέφεια» και «δεν συνάδει με έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η χθεσινή τοποθέτηση δεν εκφράζει τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ», είπε και συμπλήρωσε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ενημερωθεί ότι με αυτή την επιλογή θα δημιουργούσε ένα σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα. Επέλεξε να το δημιουργήσει την ώρα που στην κοινωνία υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με την καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δημιουργούμε ένα εσωκομματικό θέμα, αντί να λύσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας, αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα».

«Ο πρόεδρος με αυτή την κίνηση αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα. Υποχρεώθηκα να δηλώσω τη διαφωνία μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα γιατί η εισήγηση του προέδρου έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Συνεδρίου και σε αντίθεση με αυτό που θέλει η βάση», σημείωσε, για να επισημάνει ότι το προεδρείο της Κ.Ο. λειτουργούσε πολύ καλά και εκπλήρωσε όλα τα καθήκοντά του.

Αναφορικά με την κόντρα Πολάκη – Λινού, είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση μεταξύ της συμπεριφοράς του κ. Πολάκη, που τον έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και της δραστηριότητας της κ. Λινού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT