Επικοινωνία μόνο μέσω social media και δικηγόρων

Επικοινωνία μόνο μέσω social media και δικηγόρων

Η Αθηνά Λινού και ο Παύλος Πολάκης θα συναντιούνται μεν στα «ορεινά» της αίθουσας της Ολομέλειας, θα συνομιλούν όμως μόνο μέσω των κοινωνικών δικτύων και των δικηγόρων τους. Στην Κουμουνδούρου, θα συνεχίζουν να «πονοκεφαλιάζουν» με τους δύο πρώην βουλευτές τους

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα

Η Αθηνά Λινού και ο Παύλος Πολάκης θα συναντιούνται μεν στα «ορεινά» της αίθουσας της Ολομέλειας, θα συνομιλούν όμως μόνο μέσω των κοινωνικών δικτύων και των δικηγόρων τους. Στην Κουμουνδούρου, θα συνεχίζουν να «πονοκεφαλιάζουν» με τους δύο πρώην βουλευτές τους. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας με αναρτήσεις και συνέντευξή της συνεχίζει να απαντά σε όσα τής καταλογίζει ο Χανιώτης βουλευτής για οικονομικές ατασθαλίες στο ινστιτούτο Prolepsis. «Νομικά, ηθικά και πολιτικά, το ζήτημα είναι απολύτως σαφές. Ας μπουν στον κόπο, έστω και τώρα, οι ενδιαφερόμενοι να διαβάσουν την απόφαση 855/2017 από τη Μείζονα Σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συνεχίζω δικαστικά». Σε υψηλούς τόνους ήρθε η απάντηση από τον Παύλο Πολάκη: «Και να μάθει, πριν απαντήσει, να μην κρύβει τις σελίδες που δεν τη συμφέρουν από την απόφαση που διακινεί για να παραπλανήσει τον κόσμο… Κατά παράβαση, λοιπόν, όλων των νόμιμων διαδικασιών, η κυρία Λινού έφτασε να εισπράττει 1.000.000 ευρώ κάθε χρόνο από το 2021 και εξής».

Το πρόσωπο

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη (φωτογραφία) τοποθετήθηκε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας και έδωσε μια διαφορετική προσέγγιση (Action 24). Κατήγγειλε ότι σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες «έχουν ξαμοληθεί αζοφίτες ναζί και φτιάχνουν τάγματα εθελοντών». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι είναι αυτοί που ήρθαν και στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια και τους νομιμοποίησαν όλα τα αστικά κόμματα, πλην του ΚΚΕ. Παράλληλα, η βουλευτής του ΚΚΕ έδειξε την αλληλεγγύη της στους εργαζομένους στη Γερμανία, καθώς, όπως τόνισε, το σύστημα προκειμένου να γεμίσει τις τσέπες του, έχει ανανεώσει τα οπλικά του συστήματα, έχει ξεφορτωθεί ό,τι παλιό είχε και τώρα βάζει μπροστά νέα, ξεπερνάει συνταγματικές προδιαγραφές, όπως στη Γερμανία που, όπως πρόσθεσε, επανεξοπλίζεται με 100 δισ. ευρώ, ενώ οι Γερμανοί εργαζόμενοι δεν έχουν να φάνε.

Επικοινωνία μόνο μέσω social media και δικηγόρων-1

Η συνάντηση

Ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε χθες με τον δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βιργιαζίδη, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στην Ημαθία. Είχε την ευκαιρία να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και τις δυσκολίες για την περιφερειακή ανάπτυξη. «Τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης είναι πολλά: το κόστος ενέργειας, η λειψυδρία, οι πόροι που χρειάζεστε για να προσφέρετε υπηρεσίες κοντά στον πολίτη, θέματα περιφερειακής ανάπτυξης», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης σε σχέση με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Βεβαίως, όλα αυτά ο κ. Ανδρουλάκης υπό διαφορετικές συνθήκες θα τα συζητούσε με τον κ. Χάρη Δούκα, που εξελέγη υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ στον πρώτο δήμο της χώρας. Είναι, όμως, ανταγωνιστές στην κούρσα ανάδειξης ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, συνθήκη που περιορίζει τις συναντήσεις και τις συζητήσεις.

Ο τόπος

Η Αθήνα, όπου ο Χάρης Δούκας αποκαλύπτει αγανακτισμένος αήθη επίθεση κατά της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου. Ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν υπαρκτά προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, που προκαλούν δυσαρέσκεια, ο κ. Δούκας, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, κατήγγειλε οργανωμένη επίθεση με παραπλανητικά στοιχεία από συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Οπως υπογράμμισε, «δείχνοντας εικόνες από άλλες εποχές και άλλες πόλεις χαρακτήριζαν συνέχεια βρώμικη πόλη την Αθήνα, γιατί στην προσπάθειά τους να πλήξουν τη δημοτική αρχή δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να υποβαθμίσουν και να καταστρέψουν την προσπάθεια που γίνεται και την τουριστική ταυτότητα της πόλης. Υπήρχαν ακόμη και ρεπορτάζ που έδειχναν τρεις το μεσημέρι, εν μέσω καύσωνα, ότι δεν έρχονται να καθαρίσουν, ενώ όλοι ξέρουν ότι για λόγους υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων δεν γίνεται αποκομιδή». Οσον αφορά τον λόγο όλων αυτών, εκτίμησε πως γίνονται «για να μπουν εργολάβοι. Διότι υπάρχει μια ξεκάθαρη προσέγγιση. Γυρνάω και άλλους δήμους, απαξιώνουν την καθαριότητα για να μπορέσουν να βάλουν μέσα ιδιωτικά συμφέροντα. Γι’ αυτό γίνεται αυτή η προσπάθεια».

Η ατάκα

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης έχει αποδείξει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις (και) στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν διστάζει να σχολιάζει όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συχνά με αιχμηρό τρόπο. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η παρέμβασή του, με αφορμή όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, είχε και προσωπική νότα. «Θέλω να κάνω ένα σχόλιο για κάτι που είπε η κ. Γεροβασίλη και είναι και λίγο προσωπικό. Την άκουσα που είπε για την κ. Λινού ότι καταπατείται το τεκμήριο της αθωότητάς της. Θέλω να συμφωνήσω μαζί της, έχει απόλυτο δίκιο. Ολος ο χειρισμός της πλευράς Κασσελάκη στο θέμα Λινού είναι πλήρης παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς της, την οποία παρουσιάζουν στον ελληνικό λαό περίπου ως κλέφτρα. Θέλω να πω όμως στην κ. Γεροβασίλη το εξής: Οταν πήγε ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση αρχειοθετήσεώς μου για την υπόθεση Novartis, δεν είχε παραβιάσει το δικό μου τεκμήριο αθωότητας;», δήλωσε (Action 24).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT