Ανακωχή με ημερομηνία λήξης στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανακωχή με ημερομηνία λήξης στον ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορίες για πολυσέλιδη καταγγέλτικη επιστολή Σπίρτζη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας – Αναμένεται να φουντώσει τη «φωτιά»

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλίμα ανακωχής που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να αποδειχθεί βραχύβιο αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για πολυσέλιδη καταγγελτική επιστολή του Χρήστου Σπίρτζη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδριάζει για το θέμα του κ. Σπίρτζη την προσεχή Τρίτη, χωρίς να είναι γνωστό το πότε θα εκδοθεί οριστική απόφαση.

Την περασμένη Τρίτη, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας μέσω zoom στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είχε προαναγγέλλει τη διαγραφή Σπίρτζη: «Δεν πρόκειται για πολιτική άποψη το να καλείς στην τηλεόραση τον πρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί, ενάντια στη βούληση των οργάνων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ» είχε τονίσει.

«Μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να ακολουθεί τη διαδικασία της, αλλά είναι προφανές ότι στελέχη που εκφράζονται έτσι επιλέγουν συνειδητά να θέσουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος. Ας αφήσουν τους υπόλοιπους να πάμε μπροστά», είχε προσθέσει. 

Παππάς: Δεν έχουν διατυπωθεί στρατηγικές διαφορές

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές στελεχών σε συνέντευξή του, ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς είπε ότι «αν υπάρχει τέτοιο αίτημα (σ.σ.: προσφυγή στα μέλη για εκλογή νέας ηγεσίας), θα έπρεπε να υπάρχουν κατατεθειμένες και οι διαφορετικές πλατφόρμες. Διότι, η ύστατη καταφυγή στα μέλη του κόμματος προϋποθέτει στρατηγικές διαφορές, οι οποίες διαπιστωμένα δεν μπορούν να επιλυθούν σε επίπεδο ηγετικό για να προχωρήσει η υλοποίηση των αποφάσεων. Τέτοιες στρατηγικές διαφορές δεν έχουν διατυπωθεί […] Υπάρχει το πολιτικό έδαφος, το ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό οπλοστάσιο για να πάμε με ψυχραιμία παρακάτω».

Ανέφερε ότι «οι καταγεγραμμένες προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορούν να νικήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Ενώ, κατά τον ίδιο, «υπάρχει μία ευρεία πλειοψηφία και στη βάση του κόμματος που επιθυμεί να προχωρήσουμε συγκροτημένα μπροστά, χωρίς να μπούμε σε τέτοιου τύπου αναζητήσεις και αναταραχές. Εχουμε μπροστά μας πολύ κρίσιμες μάχες. Να πάμε στην οργανωμένη εξωστρέφεια, αφήνοντας πίσω τις απολυτότητες και ξαναδιαβάζοντας τα κείμενά μας».

Επέμεινε στην υλοποίηση της συλλογικής απόφασης του κόμματος που λέει ότι «επιθυμούμε να δημιουργηθεί ένα ευρύ εκλογικό προοδευτικό μέτωπο, στο οποίο διεκδικούμε να ηγηθούμε ως η μεγαλύτερη δύναμη της προοδευτικής αντιπολίτευσης». Συμπληρώνοντας ότι «η προοπτική της ευρείας συμμαχίας των συγκροτημένων προοδευτικών δυνάμεων είναι ένα ανάχωμα απέναντι σε καταστροφικά σενάρια διάχυσης, διάλυσης και διάσπασης των υπαρχόντων κομμάτων. Οσοι εργάζονται για να διασπαστούν ή να διαλυθούν οι υπάρχοντες σχηματισμοί προσφέρουν μια απολύτως κακή υπηρεσία στον λαό».​

Ορκίστηκε βουλευτής η Πόπη Τσαπανίδου

Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ορκίστηκε η Πόπη Τσαπανίδου κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.

Η κυρία Τσαπανίδου έδωσε θρησκευτικό όρκο και ως πρώτη επιλαχούσα της λίστας των υποψήφιων βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. καταλαμβάνει την έδρα του Οθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε του βουλευτικού του αξιώματος.

Ο προεδρεύων α΄ αντιπρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης ευχήθηκε στην κυρία Τσαπανίδου εκ μέρους του Σώματος καλή επιτυχία στο έργο της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT