Το ΠΑΣΟΚ θα γιορτάσει την 50ή επέτειο

Ο εορτασμός της 3ης του Σεπτέμβρη, επετείου ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας στην πολιτική ζωή του τόπου, βρίσκεται στο επίκεντρο για την προσεχή εβδομάδα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εορτασμός της 3ης του Σεπτέμβρη, επετείου ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας στην πολιτική ζωή του τόπου, βρίσκεται στο επίκεντρο για την προσεχή εβδομάδα. Η συγκυρία βρίσκει το κόμμα στο μέσον της εσωκομματικής προεκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη ηγεσίας. Χθες ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Ζάππειο. Οι πρώην πρόεδροι του κόμματος Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος θα απευθύνουν χαιρετισμό, ενώ θα τιμηθούν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει, βεβαίως, για την ιστορία και την προοπτική του κόμματος απέναντι στις νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία – αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Η επέτειος ασφαλώς και επηρεάζει την προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων. Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ήδη παρουσίασε επετειακό βίντεο με αναφορές σε όλη την πορεία του κόμματος, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, αλλά και στην προοπτική του εφεξής. Ο Παύλος Γερουλάνος, ανήμερα της επετείου, θα μιλήσει στις 12 το μεσημέρι σε μεγάλη διαδικτυακή συνάντηση φίλων και υποστηρικτών του με τίτλο «Τρίτη 3 του Σεπτέμβρη τότε, Τρίτη 3 του Σεπτέμβρη τώρα: το σχέδιο για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ». Στην εκδήλωση θα μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος.

Στην εκδήλωση της Τρίτης για την 3η του Σεπτέμβρη θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι πρώην πρόεδροι του κόμματος Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Είναι σαφές ότι οι υποψήφιοι αναζητούν στην επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ ένα νήμα σύνδεσης των ιστορικών καταβολών του με το σήμερα και το αύριο που καθένας οραματίζεται για το κόμμα. Η Αννα Διαμαντοπούλου προετοιμάζει για τη Δευτέρα, παραμονή της επετείου, εκδήλωση για νέους η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Capital στο Σύνταγμα.

Είναι το ίδιο ξενοδοχείο –με άλλη ονομασία– όπου είχε υπογραφεί το 1974 η ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ και η εκδήλωση της κ. Διαμαντοπούλου θα γίνει στην ίδια αίθουσα, η οποία σήμερα φέρει το όνομα του ιστορικού ηγέτη και ιδρυτή του κόμματος, Ανδρέα Παπανδρέου. Αντικείμενο της εκδήλωσης θα είναι μια συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ στα επόμενα 50 χρόνια και αναμένεται να μεταδοθεί και διαδικτυακά. Το δικό τους μήνυμα για τους συμβολισμούς της επετείου και την προοπτική του κόμματος αναμένεται να δώσουν και οι Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου τις επόμενες ημέρες.

Ολα αυτά, καθώς πλησιάζει το πρώτο ορόσημο της προεκλογικής διαδικασίας, που είναι η 9η Σεπτεμβρίου, οπότε οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αναγκαίες 5.000 υπογραφές μελών που στηρίζουν την υποψηφιότητά τους, προκειμένου και τυπικά να λάβουν το χρίσμα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT