ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή – καταπέλτης από Σπίρτζη

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή – καταπέλτης από Σπίρτζη

Ασκεί σφοδρότατη κριτική στον Κασσελάκη για την παραπομπή του στο Πειθαρχικό

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η επιστολή του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται υπόψη του οργάνου από προχθές. Πρόκειται ουσιαστικά για μια καταγγελία του πρώην υπουργού Μεταφορών σε σχέση με την αναφορά 70 μελών του κόμματος, η οποία ενεργοποίησε τις διαδικασίες του πειθαρχικού εναντίον του, που μπορεί να οδηγήσει και στη διαγραφή. Ο κ. Σπίρτζης στην επιστολή του κάνει λόγο για αντικαταστατική «καταγγελία φράξιας υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη», την οποία όπως αναφέρει δεν έπρεπε να την παραλάβει η Επιτροπή.

Στις 11 σελίδες μιλάει για μεθοδεύσεις από την πλευρά της ηγεσίας, τονίζοντας πως η αποπομπή του είναι προαποφασισμένη από τον πρόεδρο του κόμματος: «Μίλησε δημόσια στο πλέον αναρμόδιο όργανο, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και σας υπέδειξε τις διαδικασίες και τη διαγραφή μου. Οι τακτικισμοί και οι προειλημμένες αποφάσεις αποδεικνύονται πλέον είτε στη δημόσια τοποθέτηση του ίδιου, είτε διά της εκπροσώπου Τύπου, είτε διά υποστηρικτών του, ακόμη και μελών της Κ.Ε., είτε επώνυμων και ανώνυμων τρολ του Διαδικτύου που καθυβρίζουν συνεχώς όποιον απλά διαφωνεί με τον Στέφανο Κασσελάκη».

Ο Χρήστος Σπίρτζης στην εισαγωγή του υπομνήματος ασκεί συνολικά κριτική στον τρόπο που διοικεί ο Στέφανος Κασσελάκης τον ΣΥΡΙΖΑ. «Με την επιλεγείσα τακτική του “εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν” του προέδρου και των υποστηρικτών του, τη διατύπωση από τον Στέφανο Κασσελάκη θέσεων ξένων με τις αρχές και τις θέσεις του κόμματός μας αλλά και τη δημιουργία θεμάτων που προκαλούν συνεχώς εσωστρέφεια και τοξικό κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., εξυπηρετείται η Ν.Δ. και μόνο». Συμπληρώνει μάλιστα πως «με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του κόμματος δεν μπορεί να ανακτηθεί η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα που απαιτείται για ένα κόμμα που θέλει να αποτελέσει την εναλλακτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας». Παραμένει ερώτημα αν μετά τη συγκεκριμένη επιστολή ο Χρήστος Σπίρτζης θα καταφέρει να προσεγγίσει μέλη της 15μελούς επιτροπής με το μέρος του. Ο Στέλιος Παππάς φέρεται να ανήκει σε όσους δεν βλέπουν θετικά τη διαγραφή του.

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για «τακτική τού “εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν” του προέδρου και των υποστηρικτών του».

Ορκωμοσία Τσαπανίδου

Με τη χθεσινή ορκωμοσία της Πόπης Τσαπανίδου έκλεισε οριστικά η πόρτα της Βουλής στον Στέφανο Κασσελάκη. Κατά την είσοδό της η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει θέμα διαγραφής της, απάντησε «θα δούμε τι θα γίνει». Μετά την ορκωμοσία της και ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Νίκο Παππά και τον διευθυντή της Κ.Ο. Θάνο Μωραΐτη, ο «πάγος» έσπασε: «Είμαι αποφασισμένη να βάλω τον καλύτερο εαυτό μου», τόνισε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε συνομιλήσει τις προηγούμενες ημέρες και με τον Στέφανο Κασσελάκη. «Είναι ένα άξιο στέλεχος της παράταξης και με την επάρκειά της θα βελτιώσει τις δυνατότητές μας να παρεμβαίνουμε στη Βουλή», δήλωσε ο Νίκος Παππάς, δίνοντας έναν ενωτικό τόνο.

Το κλίμα, πάντως, στην Κουμουνδούρου παραμένει εκρηκτικό. Ο αδελφός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κασσελάκης, απευθυνόμενος στον Νίκο Φαραντούρη, που φέρεται να είναι ένας από τους υποψηφίους στην περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές, αφού επανέφερε τη συζήτηση για τα «μαύρα» χρήματα, τον κάλεσε να συμπορευτεί με τη βάση, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στον πρώην πρωθυπουργό: «Και πώς θα ξανακάνετε εκλογές; Με τι χρήματα; Ας βάλει το χέρι στην τσέπη ο κ. Τσίπρας και η κ. Γεροβασίλη που συνεχώς υπονόμευαν τον Στέφανο, όπως και αποδέχθηκε έμπρακτα στο συνέδριο. Θα είναι ντροπή να ξαναζητήσετε από τον κόσμο να στηθεί στις ουρές και να πληρώσει πάλι».

Στον Βοτανικό Κήπο των Χανίων, σε ένα μικρό αμφιθέατρο, πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή των όρκων του Στέφανου Κασσελάκη με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ, ενώ το ζευγάρι δεξιώθηκε τους περίπου 130 καλεσμένους σε βίλα με θέα τον κόλπο της Σούδας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Δευτέρα, επιχειρώντας να αφήσει πίσω του την εσωστρέφεια στο κόμμα, επιστρέφει στα θέματα της καθημερινότητας. Θα επισκεφθεί τον ποταμό Ξηριά για να κάνει αυτοψία στην περιβαλλοντική καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή με τα νεκρά ψάρια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT