Θεσσαλία: Επίσκεψη Μητσοτάκη με πολιτικά μηνύματα

Θεσσαλία: Επίσκεψη Μητσοτάκη με πολιτικά μηνύματα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία, ένα χρόνο μετά την καταστροφική πλημμύρα «Daniel», πλην του τεχνικού σκέλους και των όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Δευτέρας στην εκδήλωση με τίτλο «Στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας», είχε και αμιγώς πολιτικά μηνύματα.

Ο κ. Μητσοτάκης με την επίσκεψη του στις πληγείσες περιοχές επεσήμανε ουσιαστικά τα εξής:

Πρώτον, η κυβέρνηση δεν ξεχνά την περιοχή που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων ετών και προσπαθεί, ένα χρόνο μετά, ακόμη να στηριχθεί στα πόδια της. Η στάση αυτή αποτελεί ένδειξη πως ο πρωθυπουργός «επιστρέφει» όπου υπάρχει ανάγκη, ακόμη και όταν τα προβλήματα δεν είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όπως συνέβαινε ένα χρόνο πριν με τις πλημμύρες. Δεύτερον, την επιτάχυνση των διαδικασιών. Η παρουσία του πρωθυπουργού στην περιοχή δημιουργεί αναπόφευκτα «πίεση» για ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων. Το επεσήμανε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης όταν είπε πως «το ακούω από παντού ότι πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες», τονίζοντας, όμως, πως δεν είναι πάντα εύκολο, καθώς υπάρχει «μεγάλη τοπικότητα» γιατί «κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή όπου υπάρχει καθυστέρηση». Ο πρωθυπουργός θύμισε, ωστόσο, πως «οι αριθμοί τους οποίους κληθήκαμε να διαχειριστούμε είναι πρωτοφανείς για τα δεδομένα της ελληνικής διοίκησης, δεν μιλάμε για ένα φαινόμενο το οποίο είχαμε ξανασυναντήσει». Τρίτον, ο πρωθυπουργός επεχείρησε να αναθερμάνει με την παρουσία του στη Θεσσαλία το κεκτημένο από την πρώτη τετραετία, που είναι πως η κυβέρνηση, παρά τα λάθη και τις ελλείψεις, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να δίνει λύσεις με υπευθυνότητα σε τέτοια δύσκολα προβλήματα. «Θέλω να σας επαναλάβω ότι εάν αυτή η φυσική καταστροφή δεν έβρισκε την ελληνική οικονομία σε μια φάση ανάπτυξης και δημοσιονομικής σταθερότητας, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα», είπε, τονίζοντας πως τα έργα του «Ιανού» (2020) άντεξαν όλα στον «Daniel», γιατί είχαν κατασκευαστεί με άλλες προδιαγραφές, και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής.

Ο Στ. Κασσελάκης

Στη Θεσσαλία βρέθηκε χθες και ο Στέφανος Κασσελάκης και συγκεκριμένα στον Βόλο, από όπου σε δηλώσεις του κατηγόρησε την κυβέρνηση για τα νεκρά ψάρια, κάνοντας λόγο για «ευθύνες, τις οποίες, ωστόσο, δεν ανέλαβε καθ’ οιονδήποτε τρόπο». Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την άμεση πραγματοποίηση έργων μόνιμης αποκατάστασης «και όχι έργων που λειτουργούν σαν “ασπιρίνες”» , ενώ αναφερόμενος στο θέμα της διοχέτευσης των νερών της λίμνης Κάρλας πρότεινε την κατασκευή σήραγγας προς το Αιγαίο ώστε να απαλλαγεί οριστικά ο Παγασητικός από το πρόβλημα αυτό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT