ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει ο Πολάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει ο Πολάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες εβδομάδες μετά τη διαγραφή του, ο Παύλος Πολάκης επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Την επανένταξή του γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο νέος επικεφαλής της ΚΟ, Νίκος Παππάς, έπειτα από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη. 

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει ο Πολάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα-1

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Χανίων είχε διαγραφεί μετά το περιστατικό με τη συνεργάτιδα του Αδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή, που είχε προκαλέσει και την αντίδραση της Αθηνάς Λινού.

Εκτοτε, ωστόσο, μεσολάβησε και η διαγραφή της κ. Λινού από την Κ.Ο. για την υπόθεση του Iνστιτούτου Prolepsis, για την οποία ξέσπασε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο. 

Σημειώνεται ότι η εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, όπου αναμένεται η μεγάλη εσωτερική «μάχη» για το μέλλον της παράταξης, με τον Παύλο Πολάκη – ο οποίος εκτοξεύει συνεχώς πυρά κατά της ηγεσίας – να διατηρεί κομβικό ρόλο για τη διαμόρφωση των εσωκομματικών ισορροπιών. 

«Προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο, θα τα πούμε στην Κ.Ε.»

«Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν. Όπως είχα δήλωσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής, ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είχα δηλώσει πως ο λαός διαγράφει και κανείς άλλος. Επειδή ο λαός δεν διέγραψε και επειδή φάνηκε πόσο στημένο ήταν όλο εκείνο το σκηνικό, σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο της διαγραφής μου, χωρίς καμία ενημέρωση, πιστεύοντας πως θα είναι μια ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Η τυπική επιστροφή μου στην Κ.Ο. δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει σε σχέση με το πολιτικό πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή, δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση με ξεκάθαρο προγραμματικό λόγο που θα ρίξει το επιτελικό κράτος και τη νεοφιλεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε ακόμη.

«Ό,τι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή. Είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην ΚΕ», συμπλήρωσε.

Δηλώσεις Παππά

«Yπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και αντεπίθεση του κόμματος. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν πάρα πολλοί να συμβάλουν και να προσφέρουν», δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς.

«Δεν υπάρχουν μέλη μειωμένων δικαιωμάτων. Η πολιτική κριτική είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο, μπορεί ο καθένας να την κάνει. Συζητάμε τα πάντα δημοκρατικά, προχωράμε», ανέφερε από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Είναι μία ξεκάθαρη απόφαση. Υπέστη μία ποινή ο Παύλος Πολάκης για θέματα συμπεριφοράς, έκλεισε αυτός ο κύκλος, προχωράμε».

ΝΔ: Ο πραγματικός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επανένταξη τΠολάκη εξαπέλυσε με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία.

«Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε άλλο με την παρωδία του σίριαλ Πολάκη που έχει μονοπωλήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε μιλήσει άλλωστε για τη μισή διαγραφή του που ξεχείλιζε από υποκρισία. Όμως, η σημερινή “επιστροφή” του κ. Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο και δεν μπορούμε να την αφήσουμε ασχολίαστη.

Είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Πολάκης είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματός του και ταυτόχρονα λυπηρό ότι οι ιδέες και το ύφος του εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας.

Καλωσορίζουμε τον κ. Πολάκη στο σπίτι του πολακισμού», αναφέρει. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT