ΠΑΣΟΚ: Νίκη του Χάρη Δούκα στο β’ γύρο «βλέπει» νέα δημοσκόπηση

ΠΑΣΟΚ: Νίκη του Χάρη Δούκα στο β’ γύρο «βλέπει» νέα δημοσκόπηση

Στην πρόθεση ψήφου για τον α' γύρο, ο δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνει ποσοστό 23,7% ενώ ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στο 20,3%

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσβάσιμα 3,4 μονάδων έχει ο Χάρης Δούκας στην πρόθεση ψήφου έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Opinion Poll. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνει 23,7% και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, 20,3%. Ακολουθεί η Αννα Διαμαντοπούλου με 19%, ο Παύλος Γερουλάνος με 14,8%, η Νάντια Γιαννακοπούλου με 5,6%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 4,8% και ο Γιάννης Κανελλάκης με 2%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 6,9%.

ΠΑΣΟΚ: Νίκη του Χάρη Δούκα στο β’ γύρο «βλέπει» νέα δημοσκόπηση-1

Οσον αφορά την πρόθεση ψήφου μεταξύ των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ, πρώτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 29,2% και δεύτερος ο Χάρης Δούκας με 26,4%. Η Αννα Διαμαντοπούλου συγκεντρώνει 15,4%, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος έρχεται τέταρτος με 14,8%. Ακολουθούν Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Γιάννης Κανελλάκης.

ΠΑΣΟΚ: Νίκη του Χάρη Δούκα στο β’ γύρο «βλέπει» νέα δημοσκόπηση-2

Στο ενδεχόμενο που Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας περάσουν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο δήμαρχος Αθηναίων κερδίζει τόσο στη γενική πρόθεση ψήφου όσο και σε αυτή μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ: Νίκη του Χάρη Δούκα στο β’ γύρο «βλέπει» νέα δημοσκόπηση-3
ΠΑΣΟΚ: Νίκη του Χάρη Δούκα στο β’ γύρο «βλέπει» νέα δημοσκόπηση-4

Μοιρασμένοι είναι οι πολίτες στην ερώτηση για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποκτήσει ξανά κυβερνητική προοπτική, με το 50,4% να απαντά «ναι/μάλλον ναι», το 45,3% «όχι/μάλλον όχι».

ΠΑΣΟΚ: Νίκη του Χάρη Δούκα στο β’ γύρο «βλέπει» νέα δημοσκόπηση-5

Σχετικά με τον πολιτικό προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ, οι συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν κατά 64% ότι πρέπει να είναι το μεταρρυθμιστικό κέντρο ενώ το 28,8% τάσσεται υπέρ της σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά.

ΠΑΣΟΚ: Νίκη του Χάρη Δούκα στο β’ γύρο «βλέπει» νέα δημοσκόπηση-6

Στο ερώτημα για το ποιος υποψήφιος μπορεί να αντιμετωπίσει μελλοντικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26,7% απαντά τον Χάρη Δούκα. Στη δεύτερη θέση με 21,9% έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΑΣΟΚ: Νίκη του Χάρη Δούκα στο β’ γύρο «βλέπει» νέα δημοσκόπηση-7

Πρώτη η ΝΔ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, όσον αφορά την ευρύτερη εικόνα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 27,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,1%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στην τρίτη με ποσοστό 10,5%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,8%, η Ελληνική Λύση με 7,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,6% και η ΝΙΚΗ με 3,4%. Το όριο του 3% πιάνει η Φωνή Λογικής, ενώ στο 2,7% είναι το ΜέΡΑ25. Στη συνέχεια, η Νέα Αριστερά βρίσκεται στο 2,1%.

ΠΑΣΟΚ: Νίκη του Χάρη Δούκα στο β’ γύρο «βλέπει» νέα δημοσκόπηση-8
ΠΑΣΟΚ: Νίκη του Χάρη Δούκα στο β’ γύρο «βλέπει» νέα δημοσκόπηση-9
ΠΑΣΟΚ: Νίκη του Χάρη Δούκα στο β’ γύρο «βλέπει» νέα δημοσκόπηση-10
ΠΑΣΟΚ: Νίκη του Χάρη Δούκα στο β’ γύρο «βλέπει» νέα δημοσκόπηση-11
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT