Γεροβασίλη: Επιλογή Κασσελάκη να εκδιωχθούν οι διαφωνούντες – Ο Τσίπρας δεν είναι άνθρωπος του παρασκηνίου

Γεροβασίλη: Επιλογή Κασσελάκη να εκδιωχθούν οι διαφωνούντες – Ο Τσίπρας δεν είναι άνθρωπος του παρασκηνίου

Σε ερώτημα για το τι θα συμβεί αν διεξαχθούν εκλογές και τις κερδίσει ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης, η κ. Γεροβασίλη απάντησε πως «ο καθένας θα μετρήσει τη θέση του απέναντι σε αυτό»

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να εκτυλιχθεί το πρώτο επεισόδιο του θερμού τριημέρου για τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο – μια διαδικασία που, όπως έγραφε σήμερα η «Κ», ενδεχομένως να αποτελεί και την πιο δύσκολη των τελευταίων ετών για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό το τεταμένο και κρίσιμο κλίμα επιβεβαίωσε η Ολγα Γεροβασίλη σήμερα, Πέμπτη, το πρωί μιλώντας στο OPEN. Η κ. Γεροβασίλη επέκρινε εκ νέου τις προτάσεις Κασσελάκη για καταστατικές αλλαγές υποστηρίζοντας πως έχουν στόχο ένα «απόλυτα ελεγχόμενο κόμμα από μια απολύτως κεντρική εξουσία». Η ίδια απέδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «επιλογές ρήξεων και διχασμών» μετά τις ευρωεκλογές, ενώ εκτίμησε ότι ο Στ. Κασσελάκης επιθυμεί ένα κόμμα «μικρό, συρρικνωμένο και απαξιωμένο». Ερωτηθείσα σχετικά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι αποτελεί κεντρική επιλογή της ηγεσίας να εκδιωχθούν ή να φύγουν μέλη του κόμματος που διαφωνούν.

Επανέλαβε ότι λύση στο αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δοθεί ο λόγος στα μέλη, εκτίμησε ότι είναι δύσκολο να μην υπάρξουν εξελίξεις και δήλωσε ότι η ίδια και οι «87» –οι οποίοι θα συνεδριάσουν αύριο το βράδυ θα ανοίξουν τα χαρτιά τους στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν απέκλεισε αποχωρήσεις ή νέα διάσπαση του κόμματος, ενώ αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε πως ο πρώην πρόεδρος του κόμματος «δεν είναι άνθρωπος του παρασκηνίου, και το έχει αποδείξει».

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν διεξαχθούν εκλογές και τις κερδίσει ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης, η κ. Γεροβασίλη απάντησε πως «ο καθένας θα μετρήσει τη θέση του απέναντι σε αυτό», ενώ σε νέα ερώτηση για το αν θα συνεχίσει να είναι μέλος του κόμματος σε μια τέτοια περίπτωση απάντησε: «Δεν γνωρίζω, θα δω, αναλόγως τι κόμμα θα είναι αυτό».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία, υποστηρίζοντας πως οι εσωκομματικές εκλογές αποτελούν μια διαδικασία που θα μπορούσε να εκτονώσει την κατάσταση διαίρεσης που επικρατεί στο κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωνε σήμερα η «Κ», οι «87» περιμένουν τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Χρήστο Σπίρτζη προκειμένου να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Οσον αφορά τον Παύλο Πολάκη, μένει να φανεί πώς θα αποκρυσταλλωθεί στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής η έντονη κριτική που έχει ασκήσει προς την ηγεσία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θα προχωρήσει σε ευθεία αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη ή θα επικεντρωθεί σε ζητήματα που αφορούν την οργανωτική και την πολιτική λειτουργία του κόμματος, μετά και τις «απόπειρες εξευμενισμού» του από την ηγεσία με την επιστροφή του στην Κ.Ο. και την αποπομπή της Αθηνάς Λινού;

Ανάλογο ενδιαφέρον έχει και η στάση που θα κρατήσει η πλευρά του νέου επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος, Νίκου Παππά. Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε ερώτηση που έγινε προς τον Νίκο Παππά, ποιος θα πάει στη ΔΕΘ αν κατατεθεί πρόταση μομφής στην Κ.Ε., ο επικεφαλής της Κ.Ο. δεν εμφανίστηκε πολύ σίγουρος για το αποτέλεσμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκλεγμένη ηγεσία με τριετή θητεία. Εννοείτε αν τελεσφορήσει μια πρόταση μομφής; Να περιμένουμε όλοι να δούμε τι θα γίνει, προφανώς αν δεν έχει εκπέσει, θα είναι κανονικότατα (στη ΔΕΘ)».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT