Κυρ. Μητσοτάκης: Επίδομα 200 έως 600 ευρώ για ιατρούς σε «προβληματικές ή άγονες περιοχές»

Κυρ. Μητσοτάκης: Επίδομα 200 έως 600 ευρώ για ιατρούς σε «προβληματικές ή άγονες περιοχές»

«Η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες χρόνων», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μέτρα στήριξης και την καθιέρωση επιπλέον οικονομικών κινήτρων για την προσέλκυση ιατρών του ΕΣΥ σε άγονες περιοχές, αναφέρθηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, «καθιερώνουμε επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές».

Το νέο επίδομα, ανάλογα με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, «θα ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως».

«Η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες χρόνων. Ομως δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο ΕΣΥ, αντάξιο των προσδοκιών όλων των πολιτών», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σε δύο ημέρες θα μιλήσει από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης για τις κυβερνητικές πολιτικές του επόμενου διαστήματος.

Νωρίτερα, σε δική του ανάρτηση, ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην υπογαφή της ΚΥΑ, σημειώνοντας πως «όσο και αν η “Συμμορία της Μιζέριας” θέλει να απαξιώσει το ΕΣΥ, το ΕΣΥ Αλλάζει, γίνεται καλύτερο και συνεχίζει και θα συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες Υγείας που αξίζουν οι συμπολίτες μας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Σε 2 μέρες θα βρεθώ στο βήμα της ΔΕΘ, όπου θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Θέλω, όμως, σήμερα να αναφερθώ ξεχωριστά σε κάτι πολύ σημαντικό που έχει να κάνει με την επιβεβλημένη στήριξη των ιατρών του ΕΣΥ.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, καθιερώνουμε επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές. Το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Εχω πει πολλές φορές -και δεν θα κουραστώ να το λέω- ότι η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες χρόνων. Όμως δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο ΕΣΥ, αντάξιο των προσδοκιών όλων των πολιτών».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT