ΣΥΡΙΖΑ: Το μεσημέρι του Σαββάτου η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ: Το μεσημέρι του Σαββάτου η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθούν μία ή δύο προτάσεις μομφής προς το πρόσωπό του.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεσημέρι του Σαββάτου, στις 12, θα ξεκινήσουν οι εργασίες της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens και θα ξεκινήσει με την εισήγηση του προέδρου του Κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Η συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφότου ο Παύλος Πολάκης και οι «87» έχουν θέσει ζήτημα ηγεσίας του κόμματος.

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθούν μία ή και δύο προτάσεις μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίες, έστω και με διαφορετικό σκεπτικό, θα καταλήγουν στην αμφισβήτησή του και στο αίτημα για αλλαγή ηγεσίας.

Αν κατατεθεί πρόταση μορφής, θα πρέπει να διεξαχθεί ψηφοφορία και ανοίγει ο δρόμος για διαρκές συνέδριο που θα κρίνει τη διαδικασία και τις υποψηφιότητες για τη νέα ηγεσία του κόμματος.

«Μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας», φέρεται να είπε ο Στέφανος Κασσελάκης με το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη, δείχνοντας ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να ανοίξει με δική του πρωτοβουλία τη διαδικασία για εσωκομματικές εκλογές.

Για να υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής, χρειάζονται 151 ψήφοι (ορισμένοι θεωρούν πως οι «87» έχουν δύναμη περί τα 110-120 μέλη της Κ.Ε. και ο Παύλος Πολάκης άνω των 30).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT