ΔΕΘ – 45 μέτρα: Κοινωνικό πρόσημο με προσεγμένο κόστος

ΔΕΘ – 45 μέτρα: Κοινωνικό πρόσημο με προσεγμένο κόστος

Ο πρωθυπουργός επέλεξε οι παρεμβάσεις να αφορούν ένα ευρύ φάσμα πολιτών, από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους αλλά κυρίως τις οικογένειες, εξαγγέλλοντας μέτρα για τη στέγη και την εξίσωση τρίτεκνων με πολύτεκνους

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της φετινής ΔΕΘ δεν ήταν λίγες. Συνολικά 45 παρεμβάσεις είναι ένας μεγάλος αριθμός. Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο επέλεξε οι παρεμβάσεις να είναι κοστολογημένες με προσεγμένο δημοσιονομικό κόστος, αλλά ταυτόχρονα να παίξουν και πολλές κοινωνικές ομάδες.

Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός έστειλε ένα πολιτικό μήνυμα πως στη μάχη της επόμενης τετραετίας δεν θέλει να αφήσει κανέναν πιο πίσω και κυρίως αντιλαμβάνεται τα διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφορες κοινωνικές ομάδες, πιάνοντας ένα ευρύ φάσμα πολιτών, από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους αλλά κυρίως τις οικογένειες, εξαγγέλλοντας μέτρα για τη στέγη και την εξίσωση τρίτεκνων με πολύτεκνους.

Ο τομέας της οικογένειας στον οποίο έδωσε έμφαση ο πρωθυπουργός μαζί με τις εξαγγελίες για τους γιατρούς του ΕΣΥ και την αναβάθμιση των σχολείων, αποτελούν τρεις κρίσιμες κατηγορίες με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα καθώς αφορούν σχεδόν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εστίασε σε αυτούς τους τομείς δείχνει τις βασικές προθέσεις τους για την επόμενη τριετία.

«Εχουμε μπροστά μας 1.000 ημέρες πολιτικού χρόνου για να υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας» είπε σε ένα σημείο της ομιλία του, δείχνοντας πως ουσιαστικά ο πρωθυπουργός παρουσίασε σήμερα έναν οδικό χάρτη έως το τέλος του 2027.

Πολιτικά αξιοσημείωτο ήταν πως ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε το παραμικρό για την αντιπολίτευση, παρά τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να ρίξει όλο το κέντρο βάρους στα όσα θέλει να κάνει η κυβέρνηση του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT