Παύλος Πολάκης: Εκλογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για να επουλωθεί το τραύμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Πολάκης: Εκλογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για να επουλωθεί το τραύμα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν έχουμε περιθώριο να πάμε παραπέρα από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Αυτό θα ήταν παραλυτικό»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δήλωσε ο Παύλος Πολάκης σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος στα γραφεία της Κουμουνδούρου για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. 

«Αυτή την πρόταση έκανα στην Κεντρική Επιτροπή και αυτή θα κάνω και σήμερα. Θεωρώ ότι το τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλωθεί και να κλείσει γρήγορα με την έκφραση της γνώμης των μελών του και όλου του κόσμου που το πιστεύω ότι θα συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Αυτό θα υποστηρίξω και σήμερα γιατί θεωρώ ότι το πρώτο καθήκον είναι να οργανώσουμε την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη», δήλωσε ο βουλευτής Χανίων, επαναλαμβάνοντας πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. 

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Μόνο αυτό που έγινε σήμερα, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Αφήνει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα σε συμφωνία με κάποια ξένη εταιρεία, για να παραγάγει τα πυρομαχικά των πυροβόλων των 155 χιλιοστών, στα οποία κάνει περίπου 4.000 ευρώ το κάθε βλήμα. Τα 3.900 στο μεταλλικό περίβλημα στην ξένη εταιρεία και τα 100 ευρώ στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα για τη γέμιση», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως έτσι καταστρέφεται μία ελληνική μονάδα. «Πουλάει και ντιλάρει. Και αυτό το πράγμα η κατάστασή μας (σ.σ. στον ΣΥΡΙΖΑ) το επιτρέπει να γίνεται. Πρέπει να εκλέξουμε ηγεσία η οποία να οργανώσει αυτήν την πάλη. Αξίζουμε καλύτερα σε αυτή τη χώρα», κατέληξε ενώ ερωτηθείς για το αν, κατά τη γνώμη του, μπορεί να δηλώσει εκ νέου υποψηφιότητα ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Φυσικά και μπορεί να είναι ο κ. Κασσελάκης υποψήφιος. Αλλά κυκλοφορούν σενάρια ότι περιμένει δημοσκόπηση για να φτιάξει άλλο κόμμα. Ελπίζω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Κατά τον ίδιο, οι εκλογές για νέο πρόεδρο θα πρέπει να γίνουν το αργότερο έως το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. «Δεν έχουμε περιθώριο να πάμε παραπέρα. Αυτό θα ήταν παραλυτικό». 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT