ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στην Κεντρική Επιτροπή οι υποψήφιοι

ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στην Κεντρική Επιτροπή οι υποψήφιοι

Θα παρουσιάσουν τις πολιτικές πλατφόρμες με βάση τις οποίες θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ολοκλήρωση, αύριο το μεσημέρι, της θεσμικού χαρακτήρα επίσκεψης στη ΔΕΘ του Νίκου Ανδρουλάκη ως αρχηγού του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος θα σημάνει τυπικά και την είσοδο του ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου.

Οι σημαντικοί χρονικοί σταθμοί σε αυτήν την πλέον μικρής χρονικής διάρκειας «κούρσα» για τους έξι διεκδικητές είναι:

Πρώτον, άμεσα και το αργότερο έως αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), που καλείται κατ’ αρχάς να ανακηρύξει επισήμως τους υποψηφίους μετά τον διαδικαστικού χαρακτήρα έλεγχο των υπογραφών υποστήριξης που οι «6» κατέθεσαν το απόγευμα της Δευτέρας. Παράλληλα καλείται να αποφανθεί για το «ζήτημα» του ασυμβιβάστου που έχει συζητηθεί αναφορικά με τον Χάρη Δούκα, εξαιτίας της ιδιότητάς του ως δημάρχου Αθηναίων. Οπως έχει ήδη σημειωθεί, πρόκειται για ένα ζήτημα που θα ξεπεραστεί με τη σύμφωνη γνώμη των συνυποψηφίων του. Επίσης θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες έως το στήσιμο της εσωκομματικής κάλπης.

Δεύτερον, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος της εβδομάδας, όταν και οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν επισήμως την πολιτική πλατφόρμα βάσει της οποίας θα διεκδικήσουν την ψήφο ανάδειξης αρχηγού.

Τρίτον, η μεταξύ τους τηλεοπτική αναμέτρηση πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου. Σημειώνεται πως πιθανότατα θα υπάρξει και δεύτερος γύρος στις 13/10, με τον αρχικό σχεδιασμό να προβλέπει και ένα δεύτερο ντιμπέιτ στο μεσοδιάστημα, εκείνη τη φορά ανάμεσα στους δύο που θα έχουν επικρατήσει στην πρώτη κάλπη.

Συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τις προσεχείς ημέρες κορύφωσης της εσωκομματικής προεκλογικής διαδικασίας αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι μεταξύ των υποψηφίων. Εως τώρα άπαντες περισσότερο προέβαλλαν όσα θεωρούν πλεονεκτήματά τους έναντι των υπολοίπων, ενώ στην τελική ευθεία αναμένεται να αναδείξουν στοιχεία που θεωρούν μειονεκτήματα των συνυποψηφίων τους.

«Ηρθε η ώρα για ένα πρόγραμμα προοδευτικό, που θα κάνει την κοινωνία μας πιο δίκαιη και τη χώρα μας πιο ανθεκτική. Να κάνουμε την Ελλάδα μια κανονική, σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, που ο λαός της, αντί να στείλει τα παιδιά του στο εξωτερικό, να ευημερεί, να μένουν εδώ, να έχουν δουλειές για να αντιμετωπίσουμε και το τεράστιο εθνικό ζήτημα, που για μένα και το ΠΑΣΟΚ είναι το πρωτεύον: το δημογραφικό», ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει για να αλλάξει τη χώρα. Σαν τη δύναμη που πρέπει να κυβερνήσει εκφράζοντας την κοινωνία ξανά», υπογραμμίζει τα τελευταία 24ωρα, στο πλαίσιο περιοδειών της στην Ηπειρο, στη Λευκάδα και στην Αργολίδα, η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Οι αλλαγές που προτείνω είναι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που δεν χρειάζονται πολλά λεφτά. Χρειάζονται αλλαγή νοοτροπίας. Διεκδικώ την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας για να εφαρμόσω αυτές τις αλλαγές. Στη λειτουργία του κόμματος σήμερα και την αλλαγή της κυβέρνησης αύριο», επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος σε ομιλία του στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

«Θα πρέπει την επόμενη μέρα των εκλογών να υπάρχει προσωπικότητα που μπορεί να αναμετρηθεί, να συγκριθεί και να νικήσει το αντίπαλο κόμμα», τόνισε μεταξύ άλλων η Αννα Διαμαντοπούλου (Talk Radio 989).

«Ηρθε η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα», υπογράμμισε από τη Βέροια, την Αριδαία και την Εδεσσα ο Χάρης Δούκας, προσθέτοντας: «Καταθέτουμε σήμερα τις πολιτικές μας προτάσεις, ώστε αυτές να αποτελέσουν τη βάση για το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κατρίνης αφού ανέφερε ότι «η συμμετοχή των πολιτών είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ», έκανε λόγο για «προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου» της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας, για να προσθέσει: «Συνεχίζουμε, με αισιοδοξία και ελπίδα, για μια μεγάλη παράταξη, δημοκρατική και νικηφόρα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT