ΣΥΡΙΖΑ: Κινητικότητα στο στρατόπεδο Κασσελάκη εν όψει αποφάσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Κινητικότητα στο στρατόπεδο Κασσελάκη εν όψει αποφάσεων

Τα σενάρια για το πολιτικό του μέλλον. Εντός των ημερών οι αποφάσεις για το αν θα είναι υποψήφιος ξανά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λένε βουλευτές που τον έχουν στηρίξει

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβουλεύσεις και κινητικότητα παρατηρούνται στο στρατόπεδο του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανου Κασσελάκη, καθώς πυκνώνουν οι διαρροές ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το πολιτικό του μέλλον. Τα σενάρια που επικρατούν είναι πως θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία του κόμματος ή ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία δικού του πολιτικού σχηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται, συσκέπτεται μέσω zoom με τους συνεργάτες του και όλα δείχνουν ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την πολιτική. Οι όποιες αποφάσεις του, όπως αναφέρεται, πιθανότατα θα ανακοινωθούν με μια πολιτική εκδήλωση, σύντομα, εν όψει και των δρομολογημένων διαδικασιών και των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, την οποία αναμένεται να επικυρώσει και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, το έκτακτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 1-3 Νοεμβρίου και η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου στις 24 Νοεμβρίου και, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, την 1η Δεκεμβρίου.

Ανθρωποι από το επιτελείο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποστηρίζουν ότι οι πληροφορίες για τη δημιουργία νέου κόμματος δεν είναι αληθείς

Τζάκρη, Κασσιμάτη και Π. Παππάς

Υπέρ της εκ νέου υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί βουλευτές που τον έχουν στηρίξει από την αρχή.

Η Θεοδώρα Τζάκρη, που συμμετείχε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, είπε ότι η ίδια είχε εισηγηθεί τη διεξαγωγή συνεδρίου νωρίτερα, στις 6 Οκτωβρίου, εκφράζοντας τον φόβο ότι αν αργήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες υπάρχει «κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης».

Ειδικά για το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη στο κόμμα, είπε ότι πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «προβοκάτσια» τις φήμες ότι θα ιδρύσει νέο κόμμα.

Από την πλευρά της η Νίνα Κασσιμάτη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, είπε ότι «ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να είχε φύγει από το γραφείο του και θα έπρεπε να πάμε συντεταγμένα σε συνέδριο, που είναι ανώτατο όργανο που έχει δικαιοδοσία για την επίλυση της δυσαρμονίας».

Οσον αφορά το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος, είπε: «Εγώ στη θέση του θα ήμουν. Είναι ένας πρόεδρος που είχε πάρει εντολή πριν από έναν χρόνο. Αλλά αυτό είναι προσωπική του απόφαση». Και σχολιάζοντας τα σενάρια δημιουργίας νέου κόμματος, είπε ότι «οι μάχες θα πρέπει να δίνονται μέσα στο δοσμένο πεδίο. Υπάρχει ένα δοσμένο κόμμα, μια δοσμένη ιστορία. Τα πράγματα δεν ξαναγράφονται από το μηδέν. Η μάχη δόθηκε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και εκεί πρέπει να συνεχιστεί».

Τέλος, ο βουλευτής Πέτρος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM την Τρίτη, είπε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να είναι υποψήφιος και είμαι πολύ σίγουρος ότι θα κερδίσει. Αλλά σε αυτή την περίπτωση μετά ο μετασχηματισμός του κόμματος πρέπει να είναι τόσο ριζικός και όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να συμμετέχουν με την καρδιά τους».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT