ΣΥΡΙΖΑ: Εκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις 20:00

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις 20:00

Κατά πληροφορίες αναμένονται αντιδράσεις και από το περιβάλλον Κασσελάκη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 20:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται αντιδράσεις και από τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Η έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μετά από πρωτοβουλία της Ράνιας Σβίγκου, σύμφωνα με πληροφορίες, με φόντο θέσεις που διατυπώθηκαν για το κατά πόσο ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να θεωρείται έκπτωτος πρόεδρος.

Ενδεικτικά, σε άρθρο του ο βουλευτής Κέρκυρας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης σημείωνε, στον τίτλο πως «ο Πρόεδρος δεν εξέπεσε».

Η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να συζητήσει για να επικυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου.

Συνεργάτες του κ. Κασσελάκη διέψευσαν νωρίτερα τις πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Κασσελάκη να κατευθύνεται προς την Κουμουνδούρου. 

Η συζήτηση σχετικά με το εάν έπρεπε να απομακρυνθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από την προεδρία του κόμματος, αμέσως μετά την έγκριση της μομφής εναντίον του, ή εάν θα έπρεπε να παραμείνει μέχρι την εκλογή ή το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος, άνοιξε μετά από δημόσια παρέμβαση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Ξενοφώντα Κοντιάδη.

Το καταστατικό του κόμματος δεν το ξεκαθαρίζει και το ζήτημα δεν τέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή, που είναι το καθοριστικό όργανο, ούτε από τον κ. Κασσελάκη ούτε από άλλα στελέχη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT