ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της έκτακτης σύγκλησης της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της έκτακτης σύγκλησης της Πολιτικής Γραμματείας

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτάκτως συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από πρωτοβουλία της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου. Η συνεδρίαση γίνεται με φόντο θέσεις που διατυπώθηκαν για το κατά πόσο ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να θεωρείται έκπτωτος πρόεδρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», χρήζει άμεσης απάντησης αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραμείνει στη θέση του προέδρου του κόμματος, παρά την πρόταση μομφής, ή αν θα πρέπει να εκπέσει του αξιώματός του. Το θέμα αυτό τέθηκε σε ανώτατο επίπεδο από την πλευρά Κασσελάκη με σκοπό να αποσαφηνιστεί τι σημαίνει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τη διοικητική και νομική εκπροσώπηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι μετά τη μομφή στον κ. Κασσελάκη, την πολιτική ευθύνη έχει η Πολιτική Γραμματεία ενώ για όλα τα υπόλοιπα θέματα, όπως τα διοικητικά και τα ποινικά, την ευθύνη έχει ο διευθυντής του κόμματος Χρήστος Μαυροκεφαλίδης. 

Με βάση την πλευρά Κασσελάκη, ο Μανώλης Καπνισάκης τηλεφώνησε χθες στη γραμματέα Ράνια Σβίγκου και της έθεσε το ερώτημα σχετικά με το ποιος έχει τη διοικητική και ποινική ευθύνη για το κόμμα. Αντίστοιχο ερώτημα στην κ. Σβίγκου φέρεται να τέθηκε και από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σβίγκου παρέπεμψε τον κ. Κασσελάκη στον διευθυντή του κόμματος Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Και τότε, ο κ. Μαυροκεφαλίδης στην ίδια ερώτηση φέρεται να του απάντησε ότι «την ευθύνη για το κόμμα την έχεις εσύ, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο». Ο κ. Κασσελάκης φέρεται να του έχει απαντήσει: «Πώς θα σου υπογράψω πληρεξούσιο, αν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στην πλευρά Κασσελάκη έχουν εκφράσει την άποψη ότι παρά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να μείνει πρόεδρος του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, η Ράνια Σβίγκου κάλεσε σε έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ώστε να δοθούν διευκρινίσεις για το θέμα. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT