Δημοσκόπηση: Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια

Δημοσκόπηση: Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 22%, το ΠΑΣΟΚ 11,6%, η Ελληνική Λύση 8,1%, το ΚΚΕ 7,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 7%.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις απόψεις των πολιτών για ζητήματα της ελληνικής επικαιρότητας και την πολιτική τους τοποθέτηση καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA. 

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 22%, το ΠΑΣΟΚ 11,6%, η Ελληνική Λύση 8,1%, το ΚΚΕ 7,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7%, η Φωνή Λογικής 4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,9% και η Νίκη 3,3%.

Δημοσκόπηση: Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια-1

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,8%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,7%, η Ελληνική Λύση με 10,9%, το ΚΚΕ με 9,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5%, η Φωνή Λογικής με 5,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 5,3%, η Νίκη με 4,4%, η Νέα Αριστερά με 2,6% και το ΜέΡΑ25 με 1,8%.

Δημοσκόπηση: Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια-2

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, σε ποσοστό 71% οι πολίτες θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι του 23% που θεωρεί ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δημοσκόπηση: Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια-3

Αναφορικά με τα σημαντικά προβλήματα της χώρας, σύμφωνα με τις απαντήσεις που κατέγραψε η δημοσκόπηση, στην πρώτη θέση βρίσκεται η ακρίβεια (38%), η κατάσταση στην οικονομία (25%), η κρίση θεσμών (6%), η ιατρική περίθαλψη (5%) και η ανεργία (4%).

Δημοσκόπηση: Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια-4

Σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, το 13,6% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα συμμετάσχει στη διαδικασία.

Δημοσκόπηση: Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια-5

δ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT