«Είμαι εδώ» διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης – Καταγγέλλει «προβοκάτσιες»

«Είμαι εδώ» διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης – Καταγγέλλει «προβοκάτσιες»

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία καταγγελτική ανάρτηση προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ εξελίσσεται η έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία –σύμφωνα με πληροφορίες– γίνεται σε τεταμένη ατμόσφαιρα.

Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος δεν μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και δεν είχε κάνει καμία δημόσια δήλωση από το απόγευμα της Κυριακής, οπότε και υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής εις βάρος του, λίγο μετά τις 21:00 προχώρησε σε μία ανάρτηση στα social media, με την οποία διαμηνύει «είμαι εδώ» και καταγγέλλει ότι «αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες, από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια».

Στη συνέχεια, καλεί τους «φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας» και να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη Παππά στη ΔΕΘ.

Καταλήγει, λέγοντας στους υποστηρικτές του: «Mετατρέψτε την οργή σε δημιουργία».

Η ανάρτηση Κασσελάκη

«Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες –από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια– (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ. Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας. Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ».


Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

Εξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι αποδοκίμασαν την Ολγα Γεροβασίλη, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

«Είμαι εδώ» διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης – Καταγγέλλει «προβοκάτσιες»-1
«Είμαι εδώ» διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης – Καταγγέλλει «προβοκάτσιες»-2
«Είμαι εδώ» διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης – Καταγγέλλει «προβοκάτσιες»-3
«Είμαι εδώ» διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης – Καταγγέλλει «προβοκάτσιες»-4
«Είμαι εδώ» διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης – Καταγγέλλει «προβοκάτσιες»-5

Το παρασκήνιο της συνεδρίασης

Η έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία της Ράνιας Σβίγκου, με φόντο θέσεις που διατυπώθηκαν για το κατά πόσο ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να θεωρείται έκπτωτος πρόεδρος.

Ενδεικτικά, σε άρθρο του ο βουλευτής Κέρκυρας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης σημείωνε, στον τίτλο πως «ο πρόεδρος δεν εξέπεσε».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», χρήζει άμεσης απάντησης αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραμείνει στη θέση του προέδρου του κόμματος, παρά την πρόταση μομφής, ή αν θα πρέπει να εκπέσει του αξιώματός του. Το θέμα αυτό τέθηκε σε ανώτατο επίπεδο από την πλευρά Κασσελάκη με σκοπό να αποσαφηνιστεί τι σημαίνει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τη διοικητική και νομική εκπροσώπηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι μετά τη μομφή στον κ. Κασσελάκη, την πολιτική ευθύνη έχει η Πολιτική Γραμματεία, ενώ για όλα τα υπόλοιπα θέματα, όπως τα διοικητικά και τα ποινικά, την ευθύνη έχει ο διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης

Με βάση την πλευρά Κασσελάκη, ο Μανώλης Καπνισάκης τηλεφώνησε χθες στη γραμματέα Ράνια Σβίγκου και της έθεσε το ερώτημα σχετικά με το ποιος έχει τη διοικητική και ποινική ευθύνη για το κόμμα. Αντίστοιχο ερώτημα στην κ. Σβίγκου φέρεται να τέθηκε και από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σβίγκου παρέπεμψε τον κ. Κασσελάκη στον διευθυντή του κόμματος και τότε, ο κ. Μαυροκεφαλίδης φέρεται να του απάντησε –στην ίδια ερώτηση– ότι «την ευθύνη για το κόμμα την έχεις εσύ, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο».

Ο κ. Κασσελάκης φέρεται να απάντησε: «Πώς θα σου υπογράψω πληρεξούσιο, αν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στην πλευρά Κασσελάκη έχουν εκφράσει την άποψη ότι παρά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Κασσελάκης πρέπει να μείνει πρόεδρος του κόμματος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT