«Κλείδωσε» η τηλεμαχία στο ΠΑΣΟΚ

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την προσεχή Τρίτη – Δεν θα απαντούν μόνο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αλλά θα έχουν και διάλογο μεταξύ τους

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία, η οποία συμπεριλαμβάνει αφενός τη διεξαγωγή ντιμπέιτ σε μία εβδομάδα από σήμερα, την προσεχή Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, και αφετέρου τη δυνατότητα διεκδικητές της ηγεσίας να έχουν κατά τη διάρκειά του και μεταξύ τους διάλογο, κατέληξαν σύμφωνα με πληροφορίες χθες οι εκπρόσωποι των έξι υποψηφίων για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στις εσωκομματικές εκλογές που προγραμματίστηκε να διεξαχθούν στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι ακριβείς «κανόνες» και τα λοιπά διαδικαστικά αυτής της τηλεοπτικής συζήτησης των υποψηφίων, που θα διεξαχθεί από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, αναμένεται να προσδιοριστούν σε αμέσως επόμενη συνάντηση των εκπροσώπων τους, με όλες τις πλευρές πάντως να προσέρχονται σε αυτές τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες με κοινή βούληση να αποφευχθούν εκφυλιστικά φαινόμενα, ανάλογα εκείνων που κλονίζουν τους τελευταίους μήνες τον όμορο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ όσων αναμένεται να αποσαφηνιστούν είναι το πόσοι και ποιοι δημοσιογράφοι θα κάνουν τις ερωτήσεις, καθώς και ο αριθμός όπως και το περιεχόμενο των θεματικών επί των οποίων θα γίνει ο τηλεοπτικός διάλογος.

Από την έως χθες το απόγευμα πληροφόρηση προκύπτει ότι ο νυν πρόεδρος και διεκδικητής της επανεκλογής του Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε ήδη τα θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν να είναι: 1) Οικονομία, κοινωνικό κράτος, περιφερειακή ανάπτυξη, 2) εξωτερική πολιτική, 3) κλιματική αλλαγή, ανθεκτικότητα, 4) θεσμοί, κράτος, αυτοδιοίκηση, 5) το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό περιβάλλον και 6) τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά. Η πρόταση της πλευράς Ανδρουλάκη, επίσης, περιλαμβάνει και την ιδέα «να υπάρχει η δυνατότητα τρεις φορές στη διάρκεια του ντιμπέιτ κάθε υποψήφιος να έχει απευθείας διάλογο με διαφορετικό συνυποψήφιο-ά του, διάρκειας δύο λεπτών.

Από την πλευρά της κ. Νάντιας Γιαννακοπούλου έγινε από νωρίς γνωστή η συμφωνία της στην προοπτική ενός ανοικτού και «χωρίς κανόνες που τυποποιούν» ντιμπέιτ «με δυνατότητα ανοικτής συζήτησης», προσθέτοντας πάντως ότι θα επιθυμούσε όχι μόνο ένα, αλλά και «άλλα ντιμπέιτ μέχρι τις εκλογές». Πιθανότερο, βέβαια, θεωρείται να γίνουν δύο «τηλεμαχίες», με τη δεύτερη να διεξάγεται μεταξύ των δύο που θα επικρατήσουν, πριν από τις δεύτερες κάλπες.

Η έως τώρα ήπιων τόνων προεκλογική κούρσα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, δεν στερείται συγκρουσιακών διαθέσεων από όλους, όπως έχουν καταδείξει οι δημόσιες παρεμβάσεις τους όχι μόνο στις περιοδείες και στις συνεντεύξεις τους, αλλά και προχθές στην παρουσίαση της πολιτικής τους πρότασης σε ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT