ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια διαγραφής στο τραπέζι

ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια διαγραφής στο τραπέζι

Η Κατερίνα Νοτοπούλου κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για μπούλινγκ - Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι ήδη στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Εχω κάνει εγώ καταγγελία», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης.

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την 24η Νοεμβρίου θα είναι μακρύς. Δύο μέτωπα έχει ανοιχτά ο Στέφανος Κασσελάκης απέναντι στους «87» και στον Παύλο Πολάκη, οι οποίοι –προσώρας– εμφανίζονται ενωμένοι. Η επιβολή πειθαρχικής ποινής στον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι, με την Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στο Mega, να σηκώνει περαιτέρω τους τόνους: «Εχω στοχοποιηθεί, έχουμε δεχθεί μπούλινγκ, έχουμε δεχθεί απειλές και εγώ προσωπικά. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας ακριβώς διότι παραβιάζει διαρκώς το καταστατικό του κόμματος». Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση; Οσα αναφέρονται φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή πιο πολύ «σήματα» προς τον Στέφανο Κασσελάκη, πως ό,τι έχει γίνει δεν σβήνεται, αλλά κυρίως για τη στάση του από εδώ και πέρα. Η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με βουλευτές και στελέχη του κόμματος να προχωρούν από χθες σε δηλώσεις συμπαράστασης.

Με σκληρή γλώσσα απάντησε στην Κατερίνα Νοτοπούλου ο Πέτρος Παππάς στον ΣΚΑΪ: «Ακούω στελέχη για μπούλινγκ, που δεν γνωρίζουν καν ενδεχομένως και τη σημασία των λέξεων. Οταν λέγονται τέτοια πράγματα πρέπει να τεκμηριώνονται, αλλιώς θα αποτελούν κοινές συκοφαντίες οι οποίες είναι κολάσιμες και ποινικά και πολιτικά».

Σύμφωνα με πηγές της νέας διαμορφωμένης πλειοψηφίας, τρία είναι τα σενάρια τα οποία έχουν εξεταστεί:

• Από τη στιγμή που θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Στέφανος Κασσελάκης, η βάση να είναι αυτή που θα τον καθαιρέσει οριστικά.

• Να μην επικυρωθεί η υποψηφιότητά του έπειτα από σχετικές εισηγήσεις που θα κάνουν τα όργανα και με αφορμή κινήσεις εκδικητικές προς το κόμμα.

• Να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια διαγραφής στο τραπέζι-1
«Αυτή τη στιγμή έχω καθήκοντα πάρα πολύ βαριά να ανταποκριθώ και δεν υπάρχει τέτοια κουβέντα», τόνισε ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος σε πιθανή δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Στη φωτογραφία, ο επικεφαλής της Κ.Ο. κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στη Θεσσαλονίκη. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Σε σκληρή γραμμή παραμένει ο Χρήστος Σπίρτζης: «Ο κ. Κασσελάκης απέδειξε ότι δεν αγαπάει το κόμμα του… Ο κ. Κασσελάκης είναι ήδη στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Εχω κάνει εγώ καταγγελία», τόνισε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, αναφερόμενος στην επιστολή που είχε στείλει όταν ο ίδιος είχε παραπεμφθεί.

Για την άρση του πληρεξουσίου του Στέφανου Κασσελάκη προς τον διευθυντή του κόμματος Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, επισημαίνεται από την πλευρά του πως δεν θα μπορούσε ο τέως πρόεδρος να εξακολουθεί να έχει την ευθύνη για ένα κόμμα που τον έχει διώξει. Δεν μελετάται αυτή τη στιγμή κάποια περαιτέρω κίνηση, σε μια προσπάθεια να μη δυναμιτιστεί το κλίμα. Επισημαίνουν από το περιβάλλον του πως τα περί «οικονομικού στραγγαλισμού» του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία βάση και όλες οι κινήσεις αφορούν μόνο τη νομική προστασία του κ. Κασσελάκη. «Ηταν μια κίνηση μάλλον αυτοπροστασίας του κ. Κασσελάκη, διότι αυτή τη στιγμή δεν είναι πρόεδρος και δεν θέλει να έχει καμιά τυπική ευθύνη για οικονομικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν μέχρι να εκλεγεί η νέα ηγεσία», ανέφερε ο Νίκος Παππάς στο Action 24. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία της περασμένης Τρίτης ως πολυπρόσωπο όργανο, έπειτα από συνεννόηση με νομικούς συμβούλους, είχε αποφανθεί πως ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είναι πρόεδρος της Κ.Ο., θα προχωρήσει σε νέα εξουσιοδότηση του Χρήστου Μαυροκεφαλίδη.

Οσον αφορά τις υποψηφιότητες, δεν αποκλείεται προς το τέλος της εβδομάδας ο Στέφανος Κασσελάκης να αποκαλύψει τις προθέσεις του, ενώ το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3: «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι υποψήφιος, δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες, οι θέσεις και τα αξιώματα, με ενδιαφέρει όμως πολύ ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Νίκος Παππάς σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή έχω καθήκοντα πάρα πολύ βαριά να ανταποκριθώ και δεν υπάρχει τέτοια κουβέντα». Το γεγονός, πάντως, ότι στη ΔΕΘ ανέπτυξε μια οικονομική – πολιτική ατζέντα κάνοντας πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την Αριστερά, κλείνοντας την πόρτα του κόμματος στους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, δεν πέρασε απαρατήρητο. Σήμερα, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT