Κύπρος: Θετική απόφαση του υπουργικού για την ηλεκτρική διασύνδεση

Κύπρος: Θετική απόφαση του υπουργικού για την ηλεκτρική διασύνδεση

Ο υπ. Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, θα ανακοινώσει την απόφαση του υπουργικού στις 6 η ώρα το απόγευμα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πράσινο φως στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου φέρεται να έδωσε το υπουργικό συμβούλιο στη Λευκωσία, το οποίο συζήτησε σήμερα το πρωί τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα.

Ειδικότερα, στο υπουργικό εξετάστηκε η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τον ΑΔΜΗΕ που έχει αναλάβει το έργο και με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική θέση, με την οποία θα έρθει στην Αθήνα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης. Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδουλίδης επισκέπτεται την Αθήνα την προσεχή Πέμπτη για την αποφασιστικής σημασίας συζήτηση και συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φέρνοντας θετική απόφαση για το ηλεκτρικό καλώδιο. Οπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου θα ανακοινώσει την απόφαση του υπουργικού στις 6 η ώρα το απόγευμα.

Αγνωστο παραμένει αν στην απόφαση συγκαταλέγεται και η συμμετοχή της Κύπρου στο μετοχικό σχήμα του καλωδίου. Πληροφορίες ανέφεραν πως για το θέμα αυτό η απόφαση θα ληφθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης προβλέπει την επέκταση του καλωδίου έως και το Ισραήλ, ανερχόμενου τελικά στα 1.240 χιλιόμετρα και φτάνοντας στα 3 χιλιόμετρα βάθος, με την αρχική προοπτική ολοκλήρωσής του να τοποθετείται στο 2030.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου, ΚΥΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT