Δημοσκόπηση Alco: «Απογοητευμένοι» με κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Δημοσκόπηση Alco: «Απογοητευμένοι» με κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, τη λήψη του μηνύματος των ευρωεκλογών, καθώς και την προοπτική αξιόπιστης διακυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις απόψεις των πολιτών σχετικά με τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, τον βαθμό ικανοποίησης από την κυβερνητική πολιτική, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, στο ερώτημα «πιστεύετε ότι το επιτελικό κράτος λειτουργεί ή όχι», σχεδόν 7 στους 10 απαντούν αρνητικά, ενώ για το 23% η απάντηση είναι θετική.

Δημοσκόπηση Alco: «Απογοητευμένοι» με κυβέρνηση και αντιπολίτευση-1

Παράλληλα, το 47% δηλώνει πως δεν αισθάνεται «καθόλου» ασφάλεια με τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. «Λίγο» δηλώνει το 29%, «αρκετά» το 19% και «πολύ» το 3%.

Δημοσκόπηση Alco: «Απογοητευμένοι» με κυβέρνηση και αντιπολίτευση-2

Αναφορικά με την απόδοση της κυβέρνησης, το 51% των ερωτηθέντων απαντάει πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, ενώ λίγο ικανοποιημένο είναι το 29% και πολύ ή αρκετά το 18%.

Δημοσκόπηση Alco: «Απογοητευμένοι» με κυβέρνηση και αντιπολίτευση-3

Σχετικά με το εάν «η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα της ψήφου των ευρωεκλογών», το 67% απαντάει αρνητικά, ενώ σε ποσοστό 28% η απάντηση είναι θετική. 

Δημοσκόπηση Alco: «Απογοητευμένοι» με κυβέρνηση και αντιπολίτευση-4

Τέλος, στο ερώτημα «ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης πιστεύετε ότι μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης», σε ποσοστό 54% η απάντηση είναι «κανένα».

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14%, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση με 4%, το ΚΚΕ με 3%, η Νίκη με 2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%.

Δημοσκόπηση Alco: «Απογοητευμένοι» με κυβέρνηση και αντιπολίτευση-5

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 13,2%, η Ελληνική Λύση 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,1%, το ΚΚΕ 7,7%, η Νίκη 3,8%, η Φωνή Λογικής 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,3%, το ΜέΡΑ25 2% και η Νέα Αριστερά 1,2%.

Επιπλέον, σαφές προβάδισμα στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, κατέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να αυξήσει την κοινωνική και πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, οι απαντήσεις αποτυπώνουν ελαφρύ προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα (11%), έναντι του Στέφανου Κασσελάκη (10%).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT