ΠΑΣΟΚ: διαφωνίες για τις λεπτομέρειες της τηλεμαχίας

ΠΑΣΟΚ: διαφωνίες για τις λεπτομέρειες της τηλεμαχίας

Ο απευθείας διάλογος μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας διχάζει τα στρατόπεδα Ανδρουλάκη και Δούκα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άτυπη μονομαχία Ανδρουλάκη Δούκα φάνηκε χθες να μετατρέπεται η διά εκπροσώπων διαβούλευση των έξι υποψηφίων για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τους όρους διεξαγωγής του τηλεοπτικού ντιμπέιτ της προσεχούς Τρίτης. Η διαμόρφωση των κανόνων για τον μεταξύ τους απευθείας διάλογο, που συναποφάσισαν εξαρχής να έχουν, στάθηκε αφορμή για να εκδηλωθούν διαφωνίες και να καταγραφεί, τουλάχιστον στη χθεσινή συνάντηση, αδιέξοδο.

Η πλευρά του δημάρχου Αθηναίων στην προσπάθεια –όπως ερμηνεύθηκε– να αναδείξει εαυτόν ως βασικό αντίπαλο του νυν προέδρου του κόμματος, ήγειρε ενστάσεις έναντι των προτάσεων Ανδρουλάκη αυτή τη φορά σε σχέση με το πώς μπορεί να διεξαχθεί ο προαναφερθείς απευθείας διάλογος των «6» μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Οι ενστάσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να ανανεώσουν για σήμερα το ραντεβού τους οι εκπρόσωποι των «6», προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία. Ενδεικτικό του κλίματος και των διαθέσεων ειδικά του κ. Δούκα είναι και το γεγονός ότι μετά το τέλος της χθεσινής συνάντησης, μέσω διαρροών του επιτελείου του, εξαπολύθηκε σφοδρή επίθεση στον κ. Ανδρουλάκη, η οποία, όπως ήταν φυσικό, δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρόεδρο του κόμματος.

Αρχικώς, όπως έγινε γνωστό, η πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε την πρόταση να δίνεται η δυνατότητα για έναν «δίλεπτο απευθείας αδιαμεσολάβητο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων, κάτι που θα αποτελεί καινοτομία στην ιστορία των ελληνικών ντιμπέιτ και εφαρμόζεται ήδη στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ». Με άλλα λόγια, η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη προβλέπει ένα δίλεπτο ελεύθερου διαλόγου ανάμεσα σε υποψηφίους, με δυνατότητα εκατέρωθεν διακοπών για σχόλιο ή διευκρινιστική ερώτηση, δίχως να μεσολαβούν καμπανάκια οριοθέτησης χρόνου.

Από την άλλη, η πλευρά Δούκα φέρεται να πρότεινε το αυστηρό σχήμα «τριάντα δευτερόλεπτα ερώτηση – τριάντα δευτερόλεπτα απάντηση», δίχως δυνατότητα παρέμβασης από τον συνομιλητή.

Επίσης, διαφωνία κατεγράφη και ως προς τον αριθμό αυτών των εμβόλιμων «τηλε-μονομαχιών»: ενώ η πλευρά Ανδρουλάκη μίλησε για τρεις φορές, η πλευρά Δούκα προσήλθε χθες με αντιπρόταση για πέντε.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης “σπάει” το στερεότυπο που θέλει τους νυν προέδρους να επιλέγουν ένα απολύτως προστατευμένο τηλεοπτικό περιβάλλον», σημειώνει η προεδρική πλευρά, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης «δεν φοβάται τον απευθείας διάλογο», παρά το γεγονός ότι είναι ένας απέναντι σε πέντε.

«Η πλευρά του κ. Ανδρουλάκη επιμένει σε απαιτήσεις που δεν σπάνε κανένα στερεότυπο, όπως υποστηρίζει. Απλά θα μετατρέψουν την προσπάθεια συζήτησης σε χάος και μάλιστα ετεροχρονισμένο», αντιτείνει μέσω κύκλων η πλευρά του δημάρχου.

«Η χρήση όρων όπως περί “χάους” υποτιμά την προσωπικότητα των υποψηφίων προέδρων», ανταπαντά η πλευρά Ανδρουλάκη και υπενθυμίζει πως το προτεινόμενο από εκείνον μοντέλο έχει ήδη εφαρμοστεί σε τηλεοπτικούς διαλόγους όπως στις ΗΠΑ και στη Γαλλία.

Στην «κόντρα» φέρεται να μεσολάβησε, καταθέτοντας συμβιβαστική πρόταση, η πλευρά της κ. Αννας Διαμαντοπούλου, για δίλεπτη διάρκειας ερώτηση-απάντηση-ερώτηση-απάντηση (τριάντα δευτερολέπτων εκάστη) μεταξύ των κάθε φορά δύο ερωτώμενων.

Με τον χρόνο να πιέζει, εκτιμάται πως σήμερα θα υπάρξει τελική συμφωνία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT