Ανοίγει τις πύλες του το φεστιβάλ της ΚΝΕ

Ανοίγει τις πύλες του το φεστιβάλ της ΚΝΕ

«Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο, το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός», το κεντρικό σύνθημα.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κεντρικό σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο, το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός», ανοίγει σήμερα τις πύλες του το φεστιβάλ της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος, κλείνοντας ταυτόχρονα με ιστορικό συμβολισμό τον μεγάλο κύκλο των πενήντα ετών διοργάνωσης φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Για να τιμηθεί αυτή η συγκυρία, των φετινών φεστιβαλικών εκδηλώσεων στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης», που θα κλείσουν το Σάββατο με ομιλία του γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημ. Κουτσούμπα, προηγήθηκαν ανάλογου χαρακτήρα εκδηλώσεις στην περιφέρεια (Ναύπακτος, Θάσος, Λιτόχωρο, Ικαρία, Σέρρες, Νεστόριο, Σιάτιστα, Πάτρα κ.α.), με τελευταίο σταθμό αυτής της πορείας τη γιορτή που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Πέραν του γενικότερου ιδεολογικού μηνύματος που θέλει να εκπέμψει και με αυτή την ευκαιρία ο Περισσός, η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος στοχεύει μέσω και του 50ού φεστιβάλ να στείλει και πολιτικό μήνυμα στο εσωτερικό, ως το μόνο κόμμα της Αριστεράς που δραστηριοποιείται με ενέργειες που έχουν θετικό πρόσημο, σε αντιδιαστολή με όσα συμβαίνουν στους λοιπούς κομματικούς χώρους και ειδικότερα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουτσούμπας σε πρόσφατη δημόσια παρέμβασή του ήταν –ως προς αυτή την πτυχή– σαφής, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ «είναι η γνήσια εργατική λαϊκή αντιπολίτευση» στην ακολουθούμενη πολιτική, αντιπολίτευση την οποία «δεν μπορούν φυσικά να την εκφράσουν τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, τα οποία ακριβώς λόγω των μεγάλων αμαρτιών τους και του παρελθόντος και του παρόντος, βρίσκονται στην κατάσταση που βρίσκονται και εκπέμπουν αυτή την αποκρουστική εικόνα εκφυλισμού». Το πλαίσιο αυτό αναμένεται να επαναδιαγράψει και με τη σαββατιάτικη ομιλία του στο φεστιβάλ ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Φέτος, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ μπορούν να εκφράσουν τη διάθεση να πάμε αλλιώς. Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο», σημειώνει στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θ. Κοτσαντής, προσθέτοντας με τη σειρά του: «Η ελπίδα για τη νεολαία των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων βρίσκεται στην ενίσχυση της συλλογικής διεκδίκησης, της πραγματικής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην πολιτική της Ν.Δ., που βρίσκει πρόθυμους υποστηρικτές στα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι την Ελληνική Λύση και άλλους ακροδεξιούς».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT